Okula uyum haftası için ders zili 2 Eylül'de çalıyor

Okula uyum haftası için ders zili 2 Eylül'de çalıyor

Kaynak:NTV

Yaz tatili bitiyor. Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için okula uyum haftası 2 Eylül’de başlıyor.

AMİDA HABER – 3 aylık yaz tatilinin ardından okullarda yeniden zil sesi duyulacak. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Eylül Pazartesi uyum haftası başlayacak.

Okula yeni başlayacak minikler için uyum haftası öğrenme ortamını görmeleri, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımaları için önemli. Uzmanlara göre bu sürecin kolay atlatılması için velilerin desteği büyük önem taşıyor.

Uzmanlardan önemli uyarı

Uzmanlar, okula yeni başlayacak olan çocukların anne babaların çocuklarının yanında olmaları gerektiğini ve onlara, ‘Artık okula başlıyorsun, senin için yepyeni ve güzel bir dönem başlıyor. Oyunların ve çalışmaların olacak, biz de senin hep yanında olacağız’ şeklinde cesaretlendirici konuşma yapmalarının teşvik edici olduğunun önemine dikkat çekiyorlar.

2024-2025 MEB eğitim öğretim yılı takvimi

ot-toplama-besiciler-2.jpg

Okullarda birinci dönem 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. Birinci dönem 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek. Birinci dönem ara tatili, 11-15 Kasım 2024'te yapılacak. Yarıyıl tatili ise 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma sona erecek. İkinci dönem, 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.