Üniversitelerde revizyon: Uzaktan eğitim kararı alındı

Üniversitelerde revizyon: Uzaktan eğitim kararı alındı

Son dakika: Üniversitelerde revizyon. Uzaktan eğitim kararı alındı. Nisan ayında yeniden ele alınacak. Peki üniversiteler ne zaman açılacak. YÖK Başkanı açıkladı.

AMİDA HABER- Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarak adlandırılan, merkez üsttü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararı tepki çekmişti.

Üniversiteler ne zaman açılacak?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, milyonlarca üniversite öğrencisinin beklediği açıklamayı yaptı. Özvar, bahar döneminin 20 Şubat’ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, Nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

YÖK başkanı Özvar’ın açıklamalarından bazı bölümler şu şekilde

Bundan sonra da YÖK camiamızın depremin yaralarının sarılması konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini vurgulamak isterim. Depremden doğrudan etkilenen 11 ildeki yükseköğretime ilişkin durum değerlendirmesi yapmak isterim.

Bölgede bulunan üniversiteler toplam örgün öğrenim öğrencisinin yüzde 9'una ev sahipliği yapmaktadır. Öğrencilerimiz ve personellerimiz arasında maalesef kayıplarımız da bulunmaktadır. Birinci dereceden yakınlarını kaybeden öğrencilerimiz ve personellerimiz mevcuttur. Bu aşamada kayıp sayısıyla ilgili açıklama yapmayı henüz doğru bulmuyoruz.

Depremin olduğu günden itibaren YÖK olarak bütün üniversite yönetimleri ile doğrudan temasla çok yakın iletişim içine girdik. Bu iletişim sayesinde bölgedeki öğretim elemanlarımız, öğrencilerimizin durumuyla alakalı veriler topladık. Bu veriler sürekli güncellendiğinden dolayı bu rakamları sizlere tam olarak ifade edemiyoruz.

Bu konuda AFAD resmi açıklamaları yapmaktadır. Depremde hayatını kaybeden öğrenci, öğretim elemanı veya idari personeli olan üniversitelerimizin sayısı toplam üniversitelerimiz kadardır.

Neredeyse bütün üniversitelerimiz öğretim elemanlarından, öğrencilerinden depremde etkilenmiş, depremden menfi olarak etkilenmiş paydaşlarıyla doludur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.