Van’ın en şanslı öğrencisi: İşte nedeni

Van’ın en şanslı öğrencisi: İşte nedeni

Kaynak:Anadolu Ajansı

Türkiye’de devlet okullarında bazı sınıfların mevcudu 50-60 öğrenci iken bu okulun sadece bir öğrencisi var

AMİDA HABERDiyarbakır ve Van gibi kalabalık bölge illerinde bazı ortaokullarda sınıf mevcudu Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde. Ancak Van’da bir okul var ki sınıf mevcudu bakımından Türkiye’nin en şanslı öğrencisi bu okulda okuyor. Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yaşlıdal mezrasındaki okulun tek öğrencisi var. 9 yaşındaki öğrencinin adı Hasret Aydın. Mezranın tek okulu, tek öğretmeni ve tek öğrencisi var.

van-okul-2.jpg

‘Keşke sınıf arkadaşım olsaydı’

Hasret Aydın, okula başladığı için mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten Aydın, şunları söyledi: "Sabah uyandığımda kahvaltımı yapıyorum. Okula gitmem için annem beni hazırlıyor, saçımı tarıyor. Öğretmenim beni evden alıyor ve okula gidiyoruz. Okulumu çok seviyorum. Bütün günümüz öğretmenimle geçiyor. Bu sene de okula yalnız devam edeceğim. Keşke sınıf arkadaşım olsaydı. Onunla beraber saklambaç ve voleybol oynardım. Beraber ders çalışıp ip atlardık" dedi.

van-okul3.jpg

‘Tek başına olmanın avantajları ve dezavantajları var’

Üç senedir okulda Hasret'e eğitim verdiğini anlatan öğretmen Şahin Aydın, en ücra noktalarda bile eğitim ve öğretimin ihmal edilmediğini vurguladı.

Hasret'in geleceği için elinden geleni yaptığını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Hasret ile üçüncü yılımız olacak. Tek başına olmanın avantajları ve dezavantajları var. Hasret'in sıkılmaması için elimden geleni yapıyorum. Sınıfta arkadaşı olmadığı için yeri geldiğinde ağabeyi, arkadaşı oluyorum. Teneffüslerde birlikte top oynuyoruz. Evden alıp, evine bırakıyorum. Normalde bir öğrenci için okul açılmaz. Devletimiz bir öğrencinin bile geleceğine önem veriyor” diye konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.