VİDEO- ‘Tıp Fakültesinin’ yolu Diyarbakır’daki o kurumdan geçiyor!

VİDEO- ‘Tıp Fakültesinin’ yolu Diyarbakır’daki o kurumdan geçiyor!

Kaynak:Zelal Sinayiç

Diyarbakır’da faaliyet yürüten özel bir eğitim kurumu, son 8 yılda 500’e yakın öğrenciyi Tıp Fakültesine kazandırdı. Kurumun bu yılki hedefi 400 öğrencinin yüzde 75’ini üniversiteye yerleştirmek. Dereceye giren öğrenciler Amida Haber’e konuştu.

AMİDA HABER- Diyarbakır’daki Fen Bilimleri Eğitim Kurumları 9 yıl önce eğitim hayatına atıldı. Kurulduğu günden bu yana yüzlerce öğrenci başta Tıp Fakültesi olmak üzere yüzlerce kişiyi üniversite ile buluşturdu. Toplam 600 öğrencisi bulunan kurumdaki 400 öğrenci bu yıl yapılan YKS sınavına girdi. 400 öğrenciden 300’ünün üniversiteye yerleşmesi bekleniyor.

Dereceye girenlere tam altın

Fen Bilimleri Eğitim Kurumu Kurucusu Engin Ceylan, bu yıl yapılan YKS sınavında ilk yüze 3, ilk bine 10 öğrencilerinin girdiğini söyledi. Ceylan, bu yıl dereceye giren 10 öğrencilerine tam altın vererek ödüllendirdi.

fen1.jpg

Ceylan, bu yıl 130 öğrencilerinin Tıp Fakültesine yerleştirme aralığında olduğunu belirterek şöyle dedi, “Yerleştirmede 8 yıldır Türkiye birincisiyiz. Bu sene tıp fakültesine yerleştirme aralığında yaklaşık 130 öğrenci var. Öyle tahmin ediyoruz ki 100'lü sayılarda tıp fakültesine yerleştirme ile Türkiye derecesi elde edeceğiz. Göğsümüzü kabartan bütün öğrencilerimize, ailelerine çok teşekkür ediyorum. Bu başarıda çocuklarımızın emekleri büyük ama ailelerinin, okullarının, kentimizin emeğini yadsıyamayız. Şu an çok büyük bir gurur duyuyoruz. Onların varlığı bizi çok mutlu ediyor.”

‘Koç Üniversitesine 20 öğrenci gidecek’

fen-001.jpg

400 öğrenciden yaklaşık 300'ünü bu sene üniversiteye yerleştirmeyi hedeflediklerini belirten Ceylan: “Sadece tıp fakülteleri değil, aynı zamanda diğer sağlık alanlarından diş hekimliği Eczacılık gibi alanlarda, Türkiye'nin sayılı mühendisliklerine çok öğrenci gönderiyoruz. Öyle tahmin ediyorum ki Koç Üniversitesi'ne bu sene 20 civarında öğrencimiz gidecek. Bizim için çok büyük bir gurur. Aynı zamanda bölgenin sağlık bilimleri alanındaki eğiliminden ötürü hemşirelik, ebelik, ilk yardım gibi bölümlere, diğer mesleki sağlık alanlarına çok yoğun olarak tercih yapıyoruz. Yani öyle tahmin ediyorum ki 300 civarında öğrencimiz bu sene üniversiteli olacak” dedi.

“Diyarbakır’ın başarı sıralaması geriledi’

Başarı sıralamasında Diyarbakır’ın çok gerilere gittiğini belirten Ceylan, kurum olarak aşağı gidişin önüne geçmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Ceylan şöyle devam etti: “Diyarbakır 1998 senesinde sayısal Türkiye birincisiydi, 1999 senesinde Türkiye ikincisiydi ama o seneden itibaren aşağı doğru giden bir başarısızlık söz konusu oldu. Biz kurum olarak bu aşağı gidişin önüne geçmeye çalıştık. Mümkün olduğu kadar aşağı yukarı bütün okullardan bir altyapı oluşturup özellikle çok etkin bir rehberlik hizmeti ile bunun yönünü değiştirmeye çalıştık. Kısmen de olsa başarılı olduğumuzu düşünüyorum ama hedefimiz çok daha ileri. Önümüzdeki sene yüzde 80 gibi bir hedefimiz var. Sonraki seneye yüzde 90 gibi bir hedefimiz var. Özellikle medyatik platformlarda sosyal medya üzerinde ya da dijital platformlarda sınava hazırlanma ya da işte başarılı olma hayallerine karşı durmaya çalışıyoruz. Çünkü biz hala eğitimin konvansiyonel olarak sınıflarda gerçekleşebileceğini ve kâğıt kalem testine katılacak öğrencilerin kâğıt kalem testleriyle hazırlanması gerektiğine inanıyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde disiplinli olarak yaptığımız için de başarı ivmemiz yukarıya doğru gidiyor. Umarım bundan sonraki senelerde de gene aynı biçimde devam edeceğiz”

Türkiye 17’si Akbulut: Emeklerimin karşılığını aldım

fen4.jpg

2024 YKS sayısal Türkiye 17.'si Pınar Akbulut, yaşadığı mutluluğu şu cümlelerle anlattı: “Emeklerimin karşılığını almanın haklı gururunu yaşıyorum. Süreç benim için çok zordu, ama bunu atlatmış olmanın gururunu yaşıyorum. Okulun ve dershanenin benim için çok faydası oldu. Bu süreçte benim için emek harcayan herkese çok teşekkür ederim. Bir dershaneye özellikle matematik ile fizik dersleri için çok iyi kullandım. Girdiğim denemeler beni ileri taşıdı. Soru çözümlerini çok verimli kullandım. Bu şekilde kütüphanesini de kullandım. Burada bana yardımcı olmak isteyen gönüllü öğretmenlerim vardı. Hepsi akademik açıdan kendini çok geliştirmiş öğretmenlerdi. Beni özellikle soru çözümlerinde çok ileri taşıdılar. İstediğim herhangi bir konuda bana yardımcı oluyorlardı. Bu açıdan teşekkür ederim.”

“İstediğimi çalışarak başarabileceğini öğrendim”

fen3.jpg

YKS, Sayısal Türkiye 30.’su Zeynep Sude Düz, şöyle konuş: “Çok mutlu hissediyorum. Buraya kadar ilerlemek çok güzel. Zorlu bir süreci atlattık. Çalışmaların karşılığını aldım. 4 yıldır düzenli çalışıyordum. Vatan Millete hizmet eden bir birey olmak istiyorum. Süreci iyi ilerlettiğimi düşünüyorum. MSÖ'de de iyi yapmıştım. O da bana iyi bir motivasyon oldu. İstediğimi çalışarak başarabileceğini öğrendim. Evet bazen düştüğümüz oluyor ama bu daha da hırslanmamı sağlıyorlar. Hani bir iki değil bir, üç değil iki olayım diye. Ben çok iyi ilerlettiğimi düşünüyorum. Çalışan arkadaşlara da tavsiyem yılmasınlar, sonuçlardan korkmasınlar. Kendilerini denesinler, sınasınlar. Dershanenin bana çok faydası oldu. Çünkü bizim ilk günde de 10 tane öğrenci var. Çok iyi bir rekabet ortamıydı. Öğretmenlerimiz de çok iyiydi. Matematik, fizik, kimya, bütün sayısal dersler iyiydi. Bütün hocalarımızı iyiydi. Denemeleri de öğretmenlerimizle iyi analiz ettik. Güzeldi, memnun kaldım. Başta ailem olmak üzere, öğretmenlerime, dershanede ki herkese teşekkür ederim. Sağ olsunlar.”

‘İstikrarlı çalışan biriyim’

TYT, 527.’si Betül Aksine ise bir yandan heyecanlı diğer yandan da stresli olduğunu ifade etti. Aksine: “Ben küçüklümden beri istikrarlı çalışan biriyim. Elimden geldiğince çok çalışmaya çalıştım. Çünkü çalışmayı seviyorum. Küçüklüğümden beri hoclarım, annem, babam beni hep destekledi. Rehber hocalarım, arkadaşlarım beni çok destekledi. Aslında mutluyum ama stresliyim. Ne yapacağımı düşünüyorum. Bundan sonrasını düşünüyorum. Zorlu süreci atlattığımı düşünüyorum. Üniversite benim için daha kolay olacakmış gibi geliyor” dedi.

Eğitim Kurumunun 8 yıllık başarısı

Öte yandan Eğitim kurumlarının 8 yıllık birincilik başarısı şu şekilde: İlk yılda 72 öğrenci, ikinci yılında 68 öğrenci, üçüncü yılında 86 öğrenci, dördüncü yılında 101 öğrenci, beşinci yılında 78 öğrenci tıp fakültesine yerleşti. Pandemi döneminde, kapalı devre eğitim verilmesine rağmen okulun gösterdiği üsten başarı ile 68 öğrenci Tıp fakültesi yerleşti.

Haber: Zelal Sinayiç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.