1 milyona araba mı, ev mi, faiz mi? İşte yanıtı!

1 milyona araba mı, ev mi, faiz mi? İşte yanıtı!
 Muhabir
Orta Vadeli Ekonomi Programı’nda enflasyon hedeflerinin tutturulamamasıyla birlikte faiz oranları da sabit kaldı. Ekonomideki öngörüsüzlük vatandaşları farklı yatırım araçları üzerinde düşünmeye itiyor. Peki en uygun yatırım aracı hangisi?

AMİDA HABER – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yeni Orta Vadeli Programı açıklarken, enflasyonun ağustos ayında %52’ye düştüğünü, eylül ayında 40’lı rakamların görüleceğini öngördüklerini açıkladı. Ancak tek haneli rakamlar için ise 2026 yılını işaret etti.

Uzmanlar açıklanan rakamların ve uzun vadeli enflasyon düşüşü tahminlerinin, ekonomide öngörülemez bir durumu ortaya çıkardığını belirtiyor. Böyle bir ortamda küçük yatırımcı da, kısa vadeli yatırımlara yönelirken, bankaların belirledikleri faiz oranları bu dönemde en çok rağbet edilen yatırım aracı olarak görülüyor.

2024/05/21/para.jpg

Birçok vatandaş tarafından mevduat faizlerindeki son durum merak edilirken, son güncellemelerle birlikte 1 milyon liranın aylık getirisi ev ve araba almak isteyenlerin bu isteklerini ertelemelerine neden oldu.

Peki 1 milyonluk yatırımın faizi ne kadar?

2024/08/01/para.jpg

Yüzde 53 faiz oranıyla yatırım yapanlar 1 ayın sonunda 42 bin 863 TL faiz kazanacak.

Yüzde 54 faizle yatırılan 1 milyon TL, 1 ayın sonunda 43 bin 671 TL getiri sağlıyor. Yani toplamda 1 milyon 43 bin 671 TL'ye ulaşacak.

Yüzde 53 faiz oranıyla yatırım yapanlar 1 ayın sonunda 42 bin 863 TL faiz kazanacak.

Yüzde 52 faizle 3 aylık mevduat hesabına yatırılan 1 milyon TL'nin getirisi 120 bin 907 TL olacak.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum