50 bin TL maaşla eleman bulunamıyor: İşte o meslekler?

50 bin TL maaşla eleman bulunamıyor: İşte o meslekler?

İŞKUR’un araştırmasına göre bazı meslekler için 40-50 TL arasında maaşa rağmen eleman bulanamıyor. Eleman sıkıntısı olan sektörlerde üretimde aksamalar yaşanıyor.

AMİDA HABER- Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Türkiye genelinde yapılan araştırmada, en çok eleman sıkıntısı yaşanan sektörler belirlendi.

mobilya.webp

Gençler masa başı işleri tercih ediyor

Araştırma sonuçlarına göre üretim sektörlerinin eleman sıkıntısı yaşadığı meslekler arasında; konfeksiyon işçisi, makineci (dikiş), lojistik elemanı, temizlik görevlisi, satış danışmanı/uzmanı, ayakkabı imalatçısı, garson, inşaat işçisi, ahşap mobilya imalatçısı ve kaynakçı ustaları başı çekiyor.

Maaşları 40-50 bin TL’ye varan bu üretimi ayakta tutan mesleklerde istihdamda zorluklar yaşanırken, gençler beyaz yakalılar olarak bilinen ve daha düşük maaşla masa başı işlere yöneliyor.

kaynakcii.jpg

Ara eleman açığı üretimi aksatıyor

İŞKUR araştırmasına göre gençlerin bu yönelimi üretim sektöründe iş yapan firmalarda meydana gelen açık üretimin de düşmesine neden oluyor.

Araştırmada Türkiye'de yaşanan ara elaman sıkıntısın gözler önüne serilirken, özellikle Z kuşağının hangi mesleklere istihdam edileceği de merak konusu.

Bazı mesleklerdeki açık artarken, sayı sürekli artan üniversite mezunlarının da genç işsizlik oranını arttırmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum