7 yabancı kurum yıl sonu dolar tahminlerini açıkladı

7 yabancı kurum yıl sonu dolar tahminlerini açıkladı

Kaynak:Kamudan Haber

Yıl sonu için dolar/TL tahminleri büyük kurumlar tarafından güncellenirken, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında vergi avantajının kalkmasıyla ciddi bir düşüş yaşandı. Dolar/TL yıl sonunda ne kadar olacak? İşte büyük kurumlardan tahminler!

AMİDA HABER- Döviz kurlarındaki dalgalanmalar devam ederken, büyük kurumlar yıl sonu dolar/TL tahminlerini güncelledi. Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında vergi avantajının kalkmasıyla ciddi bir düşüş yaşandı. Peki, dolar yılı nasıl kapatacak? İşte büyük kurumlardan gelen tahminler ve KKM'deki son durum ne?

Merkez Bankası'nın Yeni Tahminleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıl sonu dolar/TL tahminini 37,7463'ten 37,3667 TL'ye düşürdü. 12 ay sonrası için ise dolar/TL beklentisini 41,4115'ten 41,5175'e yükseltti. TCMB'nin bu güncellemeleri, piyasalarda dikkatle takip ediliyor.

Yabancı Kurumların Yıl Sonu Tahminleri

  • HSBC: 36 TL
  • Morgan Stanley: 36 TL
  • Fitch: 36 TL
  • Commerzbank: 35 TL
  • Wells Fargo: 32,5 TL
  • Deutsche Bank: 37 TL
  • BNP Paribas: 36 TL

Kur Korumalı Mevduatta Büyük Düşüş

Vergi avantajının kalkmasıyla Kur Korumalı Mevduat hesaplarında büyük bir gerileme yaşandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 19 Temmuz haftası itibariyle KKM hesaplarında 60,9 milyar TL'lik bir düşüş gerçekleşti. Bu, kur korumalı mevduatta son altı ayın en büyük düşüşü olarak kaydedildi.

Piyasalarda Belirsizlik Sürüyor

Döviz kurlarındaki oynaklık ve KKM hesaplarındaki gerileme, piyasalarda belirsizliği artırıyor. Yıl sonuna kadar dolar/TL'nin nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu. Kurumların tahminleri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Kurların yıl sonuna kadar nasıl bir seyir izleyeceği belirsizliğini korurken, ekonomideki gelişmeler ve alınacak önlemler önemini koruyor. Piyasa aktörleri, Merkez Bankası ve diğer büyük kurumların öngörülerini dikkate alarak pozisyonlarını belirliyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.