AK Parti yeniden değerlendirecek: Şimşek 750 TL'yi savundu!

AK Parti yeniden değerlendirecek: Şimşek 750 TL'yi savundu!

Kaynak:NTV

AK Parti grubu tarafından hazırlanan, ve savunma sanayiine destek gerekçesiyle kredi kartlarından 750 lira kesilmesini öngören yasal düzenlemenin, tepkiler üzerine AK Parti tarafından yeniden değerlendirileceği belirtildi.

AMİDA HABER - Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na (SSDF) kaynak sağlamak amacıyla, tapu ve araç alım-satım işlemleri, gelir vergisi beyannameleri, SGK prim bildirgeleri ve kredi kartlarına yönelik katılım oranı kesilmesi planlanıyor. Kanun teklifi, vergi beyannameleri ve sigorta prim bildirgelerinde damga vergisi kadar, taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan 750'şer lira, diğer tapu işlemlerinde 375 lira kesinti öngörüyor.

Ayrıca, noterlik işlemlerinde taşınmaz bedeli kadar, sıfır araç tescillerinde 3 bin lira, ikinci el araç satışlarında ise bin 500 lira SSDF katkısı alınması hükme bağlanıyor.

Tepkiler üzerine AK Parti’den geri adım geldi

En çok tartışılan madde ise kredi kartı limiti 100 bin lira ve üzeri olanlardan yılda bir kez 750 lira katılım payı alınması oldu. Bu durum, kullanıcıların limitlerini düşürme taleplerini artırdı.

kredi-kartieee.jpg

AK Parti’nin tepkiler üzerine düzenlemeyi yeniden ele alma kararı aldığı belirtildi. Parti kaynakları, ülkede 17,5 milyon kredi kartının limitinin 100 bin lira ve üzerinde olduğunu belirterek, yıllık 13 milyar liralık bir gelir hedeflendiğini ifade etti. Gelen tepkilerin farkında olduklarını vurgulayan yetkililer, düzenlemeye dair değişikliklerin gündeme gelebileceğini belirtti.

Şimşek savundu

kredi-karti.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ise katıldığı televizyon programında son günlerde tartışma konusu olan Savunma Sanayiine kredi kartı limiti 100 bin TL üzerinde olanlardan yıllık 750 TL alınmasına dair, bütçe dışında olmasının doğru bir adım olduğunu söyledi.

Şimşek, "İki seçeneğiniz var ya borçlanacaksınız gelecek nesillere faiz yükü vereceksiniz ve bu milletimizin lehine değil. Diğer seçenek ise kendi kaynaklarımızla kendi yağımızda kavrulmamız." diyerek kredi kartlarından alınması düşünülen 750 TL'yi savundu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum