Alımlar başlıyor: Bakanlık yer ve tarih verdi

Alımlar başlıyor: Bakanlık yer ve tarih verdi

Kaynak:Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye önemli ihracat ürünlerinden olan kuru kaysı alım tarihi ve yerini açıkladı.

AMİDA HABER – Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, üreticilerden kuru kayısı alımlarının 3 Eylül’den itibaren Toprak Mahsulleri Ofisi’nce (TMO) başlayacağını duyurdu.

Açıklamada, TMO’nun kuru kaysı alım fiyatlarını belirlediği ve kilo başına alımların 105 ila 155 TL arasında olacağı bildirildi.

kuru-kaysi-x.jpg

Bakanlığın açıklaması şu şekilde: “Ülkemizin en önemli ihraç ürünlerinden biri olan kuru kayısıda üretici lehine politikalarla piyasalardaki istikrarı sağlamak, üreticilerin sağlıklı depo ihtiyacını gidermek ve ihracat değerini korumak amacıyla TMO'nun kuru kayısı alımı yapması kararlaştırılmıştır.

kaysi-malatya.jpg

TMO kuru kayısı alım fiyatları kalitesine göre kg başına aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Kuru kayısı alım işlemleri Toprak Mahsulleri Ofisi iştiraki olan TMO- TOBB Lisanslı Depoculuk A.Ş. (1. Organize Sanayi Bölgesi 13. Cd. No:3 Yeşilyurt/Malatya adresindeki) lisanslı deposu üzerinden Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) yoluyla 3 Eylül 2024'ten itibaren yapılacaktır.

TMO tarafından yapılacak olan kuru kayısı alımlarının başta üreticilerimiz olmak üzere, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını ve bereket getirmesini dileriz.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.