Altın uzmanı uyardı: 16 Temmuz’a dikkat!

Altın uzmanı uyardı: 16 Temmuz’a dikkat!

Kaynak:Kamudanhaber

Para Piyasası ve Altın Uzmanı İslam Memiş, ABD'nin haziran ayı enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla ilgili olarak yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

AMİDA HABER - ABD'deki yıllık enflasyon oranının %3 artış göstermesine rağmen aylık bazda %0,1 azalış kaydetmesi, küresel piyasalarda dikkate değer bir volatiliteye neden oldu.

altin.jpg

Açıklanan enflasyon verilerinin etkisiyle altın ve gümüş gibi emtia fiyatlarında önemli dalgalanmalar yaşandı. Altın Uzmanı Memiş, Fed'in faiz indirimlerine yönelik beklentilerin güçlendiğini belirtti, zira paylaşılan düşük enflasyon verileri bu yöndeki spekülasyonları artırdı.

altin1.jpg

Altın fiyatları, enflasyon verilerinin ardından ons başına 2416 dolara kadar yükseldi ancak ÜFE verisinin etkisiyle gerileyerek 2396 dolara kadar düştü. Memiş, ons altının 2400 dolar seviyesinin üzerinde tutunması durumunda temmuz ayında 2400-2450 dolar aralığında hareket beklediğini ifade etti. Gümüş fiyatları da %3'lük bir düşüş yaşayarak kar satışlarına maruz kaldı ancak Memiş, bu düşüşlerin alım fırsatı sunduğunu vurguladı.

altin2.jpg

Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında yeni alım fırsatlarının ortaya çıktığını belirterek, özellikle vatandaşların 16 Temmuz ve sonrasında piyasaları dikkatle takip etmeleri gerektiğini yatırımcılara önerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.