Araç sahiplerine iyi haber: Yüzde 65 indirim geliyor!

Araç sahiplerine iyi haber: Yüzde 65 indirim geliyor!

Kaynak:Milliyet

Araç sahipleri, kasko ve trafik sigortası fiyatlarını yakından takip ediyor. Kaskoda rüzgar tersine döndü, fiyatlar düşürüldü. Araç sahipleri şu anda otalama bir arabanın kasko ve trafik sigortası bedelinin ne kadar olduğunu merak ediyor. TÜKONFED Eylül a

AMİDA HABER - Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı, kasko ve trafik sigortası fiyatlarına dair önemli bir duyuru yaptı. TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, konu ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.

Turusan Bağcı, araç sahiplerinin merak ettiği sorulara ilişkin şunları söyledi:

“Kasko fiyatlarında rekabetli kampanyanın eylül ayında da devam ettiğini söyleyebilirim. Eylül sonrası kasko fiyatlarında yükseliş bekleniyor. Kasko fiyatlarında şirketine göre geçen yıla oranla yüzde 15 ile yüzde 25 aralığında değişen indirimler söz konusu.

2024/08/08/ilan-otomobil.jpg

Geçen yıl normal üstü artış yaptılar

Geçen yıl araç fiyatları, enflasyon, döviz ve parça fiyatlarındaki artışın yüksek olacağı beklentisiyle sigorta şirketlerinin kaskoda normalin üzerinde artış yaptığını biliyoruz.

Şimdi bu artışlarla beraber kaskoda sigorta şirketleri önemli karlar elde etmeye başladı. Daha önce kaskoda ciddi zararın oluşması nedeniyle piyasadan çekilen çoğu sigorta şirketi tekrar geri döndü. Bu şirketler şu anda kaskodan pay almaya çalışıyor. Bazı şirketlerin agresif davranması kasko fiyatlarının düşmesine neden oldu.

Ortalama kasko bedeli ne kadar?

Yaklaşık kasko fiyatları şu anda İstanbul için ortalama bir hususi otomobilde 10-12 bin TL civarında çıkıyor. Bu hasarsızlık indirimi ve alınacak sür prime göre değişebilir.

sigortan-kasko.jpg

Yüzde 65 indirim beklentisi

Kaskoda ilk yıl yüzde 30, ikinci yıl yüzde 40, üçüncü yıl yüzde 50, dördüncü yıl yüzde 60 ve bazı şirketlerde dördüncü yıl sonrası yüzde 65’e çıkan hasarsızlık indirimi var.

Trafik sigortası değişkenlik gösteriyor. İle göre, sürücü ve indirim oranına göre fiyatlar değişiyor. Ortalama bir hususi otomobilde trafik sigortası fiyatları 13-14 bin TL civarında. İyi bir sürücüyseniz 5’inci yılı geçtiyseniz yüzde 50’ye varan indirim alıyorsunuz, trafik sigortasında kötü sürücüyseniz, 3 kazadan fazla hasarınız varsa yüzde 200’e çıkan zamlı trafik sigortası yaptırıyorsunuz.

otomobil-kasko.jpg

İyi sürücü ile kötü sürücü arasında fark 7 katı korumaya devam ediyor.

Sigortada indirim almanın en güzel yolu iyi kullanmak, hasarsız kullanmaktır. Kasko için de indirimlerin artmasının sebebi budur. Ufak tefek hasarları insanlar ceplerinden yaptırıyor. Hasarsızlık indirimi yüksek olanlar bunu bozmak istemiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum