Bakan Bolat: 35,5 milyar TL yasadışı mal ele geçirildi

Bakan Bolat: 35,5 milyar TL yasadışı mal ele geçirildi
 Haber Editörü
Bakan Bolat, 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren geçen 13,5 aylık süre zarfında, toplamda 7 bin 281 adet yasadışı mal yakalama olayı gerçekleştirildiğini duyurdu.

AMİDA HABER - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "1 Haziran 2023 tarihinden bugüne kadar geçen 13,5 aylık süre zarfında toplam 7 bin 281 adet yasadışı mal yakalama olayı gerçekleştirilmiştir. Bunların 17 tonu uyuşturucu yakalamasıdır ve yakalanan uyuşturucuların toplam değeri 12 milyar Türk lirasına denk gelmektedir. Aynı sürede 13,5 ay içinde 7 bin 281 vakada toplam 35,5 milyar TL değerinde yasadışı mal geçişi engellenmiştir" dedi.

Bakan Bolat, yaptığı paylaşımda, Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrükler Genel Müdürlüğü ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü yönetimleri ve çalışanları vasıtası ile Türkiye'nin ihracat ve ithalatını kapsayan dış ticaretinin etkin, hızlı, kanunlara ve mevzuata uygun bir şekilde yapılmasını sağlamanın Ticaret Bakanlığının ana görevleri arasında olduğunu bildirdi.

omer-bolat.jpg

Bolat açıklamasının devamında ise, “1 Haziran 2023 tarihinden bugüne kadar geçen 13,5 aylık süre zarfında toplam 7281 adet yasadışı mal yakalama olayı gerçekleştirilmiştir. Bunların 17 tonu uyuşturucu yakalamasıdır ve yakalanan uyuşturucuların toplam değeri 12 milyar Türk Lirasına denk gelmektedir. Aynı sürede 13,5 ay içinde 7281 vakada toplam 35,5 milyar TL değerinde yasadışı mal geçişi engellenmiştir. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre %117’lik bir artışa tekabül etmektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.