Bakan Şimşek açıkladı: Yapay zekayla vergi denetimi yapılacak

Bakan Şimşek açıkladı: Yapay zekayla vergi denetimi yapılacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV’si düşük ürünlerdeki vergi istismarını önlemek için 100 büyük firmaya yapay zeka destekli denetimlerin yapılacağını duyurdu.

AMİDA HABER- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak.” dedi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ‘KDV’deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik; Vergi Denetim Kurulu Başkanlığımız, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Risk Analizi Genel Müdürlüğümüzün yapay zeka destekli çalışmalarını tamamladığını’ açıklayan Şimşek şunları söyledi:

“Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak.

Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Ayrıca Mehmet Şimşek’in sosyal medya ihbar ekibi kurduğu ve Türkiye’deki 100 büyük mükellefi takibe alacağı belirtildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.