Bakandan açıklama: Asgari ücrete zam mı geliyor?

Bakandan açıklama: Asgari ücrete zam mı geliyor?

Kaynak:Hürriyet

Enflasyon artışıyla beraber 9 milyon çalışanı etkileyen asgari ücretle ilgili ara zam beklentisi sürerken zammın yapılıp yapılmayacağı tekrardan merak konusu oldu.

AMİDA HABER - İlk 6 ay için yüzde 15 sözleşme zammı olan memur ve memur emeklileri %19.31 zam aldı. Fakat asgari ücret artışıyla ilgili bir adım atılmazken ara zam beklentisi ise gündemdeki yerini koruyor. Peki Asgari ücrete zam yapılacak mı?

İşte son gelişmeler

Asgari ücret ara zammı ile ilgili yapılan son açıklamalar gündemde en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Asgari ücret yasal düzenleme gereğince en geç iki yılda bir defa değişmek zorunda. Bu tarih erkene alınabilir, ancak geciktirilemez. Geçtiğimiz iki yılda asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılmıştı. Son olarak Ocak ayı itibarıyla geçerli olmak üzere asgari ücrete zam getirilmişti.

2024/06/26/asgari-ucret.webp

"Türkiye'de asgari ücret düşük değildir"

Peki bu yıl asgari ücrete ara zam gelecek mi, asgari ücret tespit komisyonu ara zam / ek zam gündemiyle erken toplanacak mı? Hazine ve Maliye Bakan Mehmet Şimşek asgari ücrete ilişkin olarak "Bize benzer ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" açıklamasında bulunmuştu.

2024/08/12/issizlikk.jpg

Asgari ücretliye zam yok!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise "Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum