Bakan'dan evi olanlara kötü haber: Zorunlu ZAS en kısa sürede devreye giriyor

Bakan'dan evi olanlara kötü haber: Zorunlu ZAS en kısa sürede devreye giriyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konutlarda DASK’tan sonra Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) en kısa sürede devreye alınacağını duyurdu. Şimşek, ZAS’ın detayları hakkında açıklama yaptı.

AMİDA HABER - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu deprem ve ZAS'taki yeniliklere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakan Şimşek, kısa sürede devreye alınacak olan zorunlu afet sigortasıyla (ZAS) sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangınının da sigorta teminatına dahil edilmesinin öngörüldüğünü belirterek, "Deprem teminatı için binalar, diğer afetler için ise binalar ve taşınır mallar teminat altına alınıyor" dedi.

DASK Gölcük Depremi'nden sonra kuruldu

mehmet-simsek.jpg

Zorunlu deprem sigortasının, 7,4 büyüklüğündeki 17 Ağustos 1999 tarihli Gölcük Depremi sonrasında bir kanun hükmünde kararnameyle getirildiğini hatırlatan Şimşek, bununla sivil konutların sigorta kapsamına alınması için zorunlu deprem sigortasının ihdas edildiğini ve Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) kurulduğunu söyledi.

ZAS hangi tarihte devreye giriyor?

kayapinar-1.jpg

Şimşek ZAS ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Kısa sürede devreye alınacak ZAS ile ek olarak sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangınının da sigorta teminatına dahil edilmesi öngörülüyor. Deprem teminatı için binalar, diğer afetler için ise binalar ve taşınır mallar teminat altına alınıyor. Ayrıca, mevcut durumda zorunlu deprem sigortasıyla köy alanlarına teminat sunulmazken zorunlu afet sigortasıyla kapsama eklenen doğal afetlerin yapısı gereği köy alanları da kapsama alındı. Hedefimiz, ZAS'ın haziran sonu itibarıyla devreye alınmasıdır." (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.