Bakanlıktan yapay zeka uyarısı: Şimşek’in ses ve görüntüsü değiştiriliyor

Bakanlıktan yapay zeka uyarısı: Şimşek’in ses ve görüntüsü değiştiriliyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, yapay zeka teknolojisinden yararlanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılıklar konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

AMİDA HABER - Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yapay zeka teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılıklar konusunda vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

hazine-ve-maliye-bakanligi.jpg

Bakanlık, Bakan Mehmet Şimşek'in ses ve görüntüsünün değiştirilerek yatırım tavsiyesi verildiğini belirterek, bu tür aldatıcı içeriklere karşı vatandaşların dikkatli olunmasını belirtti.

Yapay zeka dolandırıcılığının günümüzde önemli bir tehlike olduğuna dikkat çeken Bakanlık, art niyetli kişilerin yapay zeka yazılımları kullanarak sahte videolar ürettiği ve sosyal medyada tanınan isimlerin görüntü ve seslerini kullanarak yanlış mesajlar yaydığını açıkladı.

yapay-zeka.jpg

Şimşek’in yatırım tavsiyesi verdiği videolara dikkat

Bakanlıktan yapılan açıklamanın devamında, "Mağduriyet yaşanmaması için tüm vatandaşlarımızı her zamankinden daha dikkatli olmaya davet ediyoruz ve bu tür videolara inanarak yatırım yapmamaları konusunda uyarıyoruz" denildi.

Ayrıca Bakanlık, Mehmet Şimşek'in yapay zeka ile konuşturularak yatırım tavsiyesi verdiği videoların sosyal medya mecralarından kaldırıldığını duyurdu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.