Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: Eylül’de enflasyon gerileyecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: Eylül’de enflasyon gerileyecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayında enflasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Haziran ayından itibaren yıllık enflasyonda düşüşler beklediklerini belirterek, bu durumun Haziran itibarıyla dezenflasyon dönemine girildiği anlamına geleceğini vurguladı. Ayrıca, Temmuz ve Ağustos aylarında düşüşün daha da hızlanacağını, Eylül ayında ise enflasyon rakamlarının önemli ölçüde gerileyeceğini öngördü.

enflasyon.jpeg

CNN Türk canlı yayınına katılan Yılmaz, geçen yıl Eylül ayında orta vadeli bir program başlattıklarını ve bu programın üç dönemden oluştuğunu açıkladı: geçiş dönemi, dezenflasyon dönemi ve istikrar dönemi. Mayıs ayından sonra geçiş dönemini geride bıraktıklarını ifade eden Yılmaz, bu süreçte önemli adımlar attıklarını ve ekonomideki olumlu gelişmelerin sürdürülebilirliğini vurguladı.

‘Değişimler ışığında güncellemeler olacak’

Yılmaz konuşmasında, “Eylül'de planlama programımızı güncelleyeceğiz ama ana çerçeve değişmeyecek. Bir yılda Türkiye'de ve dünyada değişmeler oldu. Bu gelişmeler ışığında OVP'nin makroekonomik verilerini güncelleyeceğiz. Geçen yıl OVP'yi hazırlarken ortak akıla baş vurduk. Birçok kesime danışarak oluşturduk bu programı. Güncellerken de istişare ederek güncelleyeceğiz. Türkiye'nin yapısal dönüşümü, Katma değeri yüksek bir ekonomi düşüncesi devam edecek" dedi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.