Cüneyd Zapsu: Mehmet Şimşek giderse faşizm gelir

Cüneyd Zapsu: Mehmet Şimşek giderse faşizm gelir

Kaynak:Cumhuriyet

Bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın isimlerinden biri olan AK Parti eski MKYK üyesi iş insanı Cüneyd Zapsu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik istifa iddialarına dair dikkat çekici açıklamada bulundu.

AMİDA HABER - Cumhuriyet’ten Barış Terkoğlu’na konuşan iş insanı Cüneyd Zapsu, Mehmet Şimşek’in istifa edip ekonomi politikasının değişmesi halinde, ülkeye faşizm geleceğini iddia etti.

İhracatçı olarak perişan durumdayız, ama...

Zapsu, "Bazı iyi şeyler oldu. Ama siyaseten 'olmuyor, düzelmiyor' diyerek ödün verildiği takdirde eski duruma sıcak bir duruma düşme tehlikesi görüyorum. Siyasi gözükmekten çok çekiniyorum. Ama yiğidi öldür hakkını yeme. Bana göre iyi giden iki şey var, biri dış politika öbürü ekonomi. Bakın ben ihracatçıyım, perişan durumdayız. İhracatçı ağlıyor şu anda. Benim 'İhracatçı Cüneyd' olarak barikatlarda bağırmam gerekir. Ama memleketi düşünen Cüneyd olarak baktığımda, 'evet birileri bir miktar kan bırakacak, sıkıntılar devam edecek, aksi takdirde daha kötüsü gelirdi' diyorum."

cuneydzapsu.jpg

Şimşek'e muhalefet eden hiç kimseden bunu duymadım

Şimşek'in ekonomi programını başarılı bulduğunu söyleyen Zapsu, başarısızlık durumunda faşizm tehlikesine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu işin Mehmet Şimşek'le alakası yok. Kim olursa olsun bu yönde gitmeli. Yoksa kalan demokrasiyi de kaldırırım, yerine faşizm koyarım, idare ederim, ne enflasyon kalır ne başka bir sorun kalır mı diyeceksiniz! Ne içerde ne dışarıda Şimşek'e muhalefet eden hiç kimseden 'bunu şöyle yapmayalım' diye bir şey duymadım. Mesele belli, enflasyonu ve cari açığı düşüreceksin. Burada da keskin kılıç: Büyüme yavaşlar, işsizlik artar. Kim başka ne yapacak Allah aşkına! Bu işle alakam yok, içerde bir rahatsızlık var mı bilmiyorum. Ama dışarıdan bakan biri olarak şahsen değil, prensiplerle bakıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da 20 yılın sonunda bunu çok iyi gördüğünü ümit ediyorum."

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum