Diyarbakır-Ankara turist seferleri başlıyor: İşte detaylar

Diyarbakır-Ankara turist seferleri başlıyor: İşte detaylar

Ankara’dan Tatvan ve Diyarbakır’a iki yeni turistik hat seferleri başlatılıyor. İlk tren 17 Nisan’da Tatvan’a, ikinci tren ise 19 Nisan'da Diyarbakır'a yola çıkacak.

AMİDA HABER- Bölge turizmine katkı sağlayacak turistik tren seferleri başlıyor. Müjdeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu verdi. Bakan Uraloğlu, Ankara-Tatvan tren seferinin 17 Nisan’da, Ankara-Diyarbakır tren seferinin de 19 Nisan’da başlayacağını söyledi.

uraloglu.jpg

Bakan Uraloğlu şöyle konuştu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2002 yılından bu yana devam eden yatırımlar ve atılımlar sayesinde ulaşımın her aşamasında büyük gelişmeler kaydettik. Türkiye’yi yüksek hızlı demir hattı yolu hatlarıyla tanıştıran politikalar uyguladık. Mevcut demir yolu hatlarında da önemli değişimler yaşandı” ifadelerini kullandı.

Haziran ayında başlıyor

Bakan Uraloğlu, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından Turist Doğu Ekspresi’ne alternatif olarak işletmeye alınan turistik trenlerin, Haziran ayının ortalarına kadar sefer düzenleyeceği söyledi. Uraloğlu, bölge turizminin gelişmesine ve vatandaşların kültürel ve tarihi değerleri daha yakından görmesine olanak tanıyacaklarını belirtti.

Yeni turistik trenler hizmete girecek

Turistik trenlerin bölge ekonomisine canlılık getireceğini ve şehirler arasındaki kültürel iletişimi güçlendireceğini aktaran Uraloğlu, seyahatlerin artmasına bağlı olarak yeni turistik trenlerin hizmete sokulacağının müjdesini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.