Diyarbakır çiftçisi hasılatı altına yatırdı: İşte nedeni!

Diyarbakır çiftçisi hasılatı altına yatırdı: İşte nedeni!
Diyarbakır’daki çiftler hasat mevsiminin bitmesiyle hasılatlarını altına yatırıyor. Çiftçi, altını temel yatırım aracı olarak tercih ediyor

AMİDA HABER - Diyarbakır’da hem hasat dönemi hem de düğün sezonuyla birlikte altına talep arttı. Kuyumcular bu taleplere yetişmekte zorlanıyor.

Yaz aylarıyla birlikte tarım mahsullerinde hasat devam ederken bir yandan da düğün sezonu yaşanıyor. Hasılatı toplayan çiftçiler de bu sezonda temel yatırım aracı olarak gördükleri altına koşuyor.

Hasılat yatırımı Haziran’da başlıyor

Çiftçiler orta, uzun vadeli olarak altını tercih ederken, paralarının değerini korumak için en güvenilir yatırım aracı olarak altını gördüklerini söylüyor.

Çiftçiler haziran ayında hasattan aldıkları hasılatla altına yatırım yapıyor ve pamuk hasadına kadar devam ediyor.

altin-kuyumcu.jpg

Diyarbakır’da altına talebin yaz aylarında arttığını belirten kuyumcular, çiftçilerin altını temel bir yatırım aracı olarak gördüklerini ifade ediyor.

Hangi altın rağbet görüyor?

altin-yatirim2.jpg

Diyarbakır’da daha çok 22 ayar yöresel takılar rağbet görürken, kuyumcular küresel piyasalardan kaynaklı altın fiyatlarının daha hareketli olacağını düşünüyor. Kuyumcular daha çok az işçilikli burma altın tercih edildiğini belirtiyor. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.