Diyarbakır ciğeri patlama yaptı: 3 günde 9 ton tüketildi

Diyarbakır ciğeri patlama yaptı: 3 günde 9 ton tüketildi

Ramazan bayramı nedeniyle ziyaretçi akınına uğrayan Diyarbakır’da son üç günde 9 ton ciğer tüketildi. Bazı işletmelerin önünde ciğer kebabı kuyruğu oluştu.

AMİDA HABER- Kültür ve medeniyet şehri Diyarbakır, Ramazan bayramı nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Kente gelen vatandaşlar, Diyarbakır’ın tescilli lezzetleri arasında yer alan ciğer kebabına yöneldi. 300’den fazla ciğercinin bulunduğu kentte son üç günde 9 ton ciğer kebabı tüketildi.

İşletmeler ciğer kebabı yetiştiremiyor

İşletmelerde 5 bine yakın kişinin çalıştığını belirten Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan Ramazan bayramı sonrası kentte yerli ve yabancı turist akını yaşandığını söyledi.

Bayram tatili ile birlikte yerli ve yabancı turistler kente akın etti

tarihi-mekanlar-2-001.jpg

Yoğun talep nedeniyle bazı işletmelerin ciğer yetiştiremediğini belirten Elkaan, “Özellikle Sur İlçesine ciddi bir yoğunluk var. Kentin tarihi mekanlarını görmeyene gelen vatandaşlar tescilli ciğer kebabına yöneliyor. Son üç günde 9 tona yakın ciğer tüketildi” ifadelerini kullandı.

Yoğun talep nedeniyle bazı işletme önlerinde uzun kuyruk oluştuğunu dile getiren Elkaan, “Diyarbakır mutfağı yöresel lezzetler bakımından önemli bir yere sahip. Kentimi

Ciğer yetiştiremiyoruz

2024/04/09/ciger.jpg

Sur İlçesi’nde işletmeci olan Mehmet Demir ise, Ramazan bayramı nedeniyle ciddi bir yoğunluk olduğunu, “Güzel hava ile birlikte Türkiye’nin onlarca ilinden vatandaşlar Diyarbakır’a geldi. Özellikle Sur İlçemizde ciddi bir yoğunluk var. Kenti ziyaret eden vatandaşlarımız Diyarbakır’ın tescilli ürünlerine yöneliyor. Bunların başında da ciğer kebabı geliyor. Bayramdan bu yana yaklaşık olarak 1.5 tona yakın ciğer tüketimimiz var” dedi.

Muğla’dan gelen Yasemin Ay da, “Diyarbakır’ı çok merak ediyordum. Binlerce kilometre yol kat ederek geldim. Ciğer yemeden gitmek olmaz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum