Diyarbakır konut ilanlarına dikkat: 1 liralık daire ilanına ceza

Diyarbakır konut ilanlarına dikkat: 1 liralık daire ilanına ceza
 Muhabir
Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, aldatıcı konut ilanlarını mercek altına aldı.

AMİDA HABERDiyarbakır’da emlakçıların yanı sıra internet uygulamaları üzerinden de binlerce konut satılıyor. Ancak pandemiden sonra fiyatı sürekli artan konutların ilanlar üzerinden gerçek fiyatları yerine yanıltıcı fiyatlarla satılığa çıkarılması tepkilere neden oldu.

ev-ilani-2.jpg

690 liraya ev ilanı mı olur?

İlanları tek tek denetleyen Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, yanıltıcı nitelikte olanlara ceza uyguluyor. Geçtiğimiz aylarda 690 liralık ev ilanına ceza yağdıran Reklam Kurulu, bu kez de 1 liradan ve 20 bin liradan satılık ev ilanı verildiğini tespit etti. "Pes" dedirten ilanlar karşısında harekete geçen kurul, bu şirketlere reklam durdurma cezası verdi. Düşük meblağlı ilanlarla tüketiciye ayıplı ürün verilebiliyor. Ya da tüketiciler kapora dolandırıcılığıyla karşı karşıya kalabiliyor. Uzmanlar, bu tarz ilanlara karşı tüketiciyi uyarıyor.

Diyarbakır Emlakçılar Odası da hem yüksek hem de aşırı düşük konut ilanlarına karşı uyardı, karşılaşılacak herhangi bir sorunda, Ticaret İl Müdürlüğü’ne bilgi verilmesini istedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.