Diyarbakır’da genç kadınlara iş kapısı

Diyarbakır’da genç kadınlara iş kapısı
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Diyarbakır Sanayi Mektebi Javascript Akademisi programıyla genç kadınlar için yazılım eğitim programı düzenleyecek.

AMİDA HABER- Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde “Javascript Akademisi” ile yazılım eğitim programları başlıyor. İlk eğitim programı Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UNDP ve Sabancı Vakfı desteği ile Habitat Derneği işbirliğinde düzenlenecek.

7 günlük yoğunlaştırılmış program

7 günlük yoğunlaştırılmış Javascript yazılım dili eğitimi, atölyeler, mentorluk desteği ve insan kaynakları görüşmelerinden oluşan pak programa genç kadınlar katılabilecek.

ercan-tayinlamak.jpg

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, “Geleceğin iş alanlarından biri yazılım. Farklı alanlarda eğitim almış gençler yazılım alanında 3-6 aylık eğitim ve destek programları ile istihdama katılabiliyorlar. Özellikle bu alana ilgi duyan gençler için yazılım alanı önemli iş fırsatları sunuyor. Bizler de bu fırsatları gençler ile buluşturmak istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.