Diyarbakır'da icradan satılık tarım arazisi

Diyarbakır'da icradan satılık tarım arazisi
Bismil İcra Dairesi, Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ndeki 120.701,83 m² tarım arazisinin icra yoluyla satılacağını bildirdi.

Bismil İcra Dairesi, Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ndeki 120.701,83 m² tarım arazisinin icra yoluyla satılacağını bildirdi.

Konuyla ilgili detaylı bilgiye aşağıda yer alan duyuru metninden ulaşabilirsiniz.

icradan-satilik-tarim-arazisi

T.C. BİSMİL İCRA DAİRESİ

2023/83 TLMT.

TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2023/83 TLMT. sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Satışa konu Diyarbakır ili Bismil ilçesi Tepecik mahallesi 131 ada 4 parsel susuz tarla vasıflı taşınmaz borçlu adına tam hisselidir.

23.07.2023 tarihli bilirkişi raporuna göre ; satışa konu Tepecik mahallesi 131 ada 4 parsel nolu taşınmazın susuz tarla vasfında olduğu, uygulama imar planı dışında kaldığı, yerleşim yeri alanlarından olmadığı ve belediye hizmetlerinden yararlanmadığı belirtilmiştir.
Satışa konu taşınmazın toprak ve toprak yapısı açısından killi-tınlı toprak yapısında, tarımsal mekanizasyona uygun, eğimin ortalama %1-2 oranında bir eğime sahip tarım arazisi niteliğinde olduğu, derin geçirgen, münavebeye elverişli.
Arazi yapısı açısından tarımsal mekanizasyona uygun sulu ve kuru tarıma yönelik tarımsal amaçla kullanılabileceği, kültür tarım arazisi olduğu , taşınmazların sulama ana kanalı ve derin tarımsal amaçlı sondaj kuyusu suyunun taşınmazlara aktarılabildiği ve bu şekilde parsellerin sulanabildiği, izah edildiği gibi parsellerin fiili olarak sulu tarım arazisi olarak tasarruf edilebileceği.
Parselin her ne kadar nitelik olarak susuz tarım arazisi olarak ele alınsa da fiili olarak sulamanın yapıldığı, yine komşu ve civar parselinde yoğun bir şekilde sulama anakanalı ve derin tarımsal amaçlı sondaj kuyusu ile sulandığı, söz konusu taşınmazların da sulu şartlarda tarım ürünleri yetiştiriciliğine uygun olmakla birlikte sulanabilir olduğu tespit edilmiştir.
Tespit konusu taşınmazın mevcut zeminin 2023 yılı üretim sezonunda buğday bitkisi yetiştiriciliğinin yapıldığı ve buğday bitkisinin hasat edildiği gözlemlenmiştir.
Taşınmazın bulunduğu bölge genellikle sulu şartlarda tarım yapılmaktadır. Bahsi geçen taşınmazdan sulu olarak işlendiği ve bu şekilde değerlendirildiği gözlemlenmiştir.
Tepecik mahallesindeki satışa konu sulu tarım arazilerinde daha iyi gellir getirmesi için genellikle pamuk , buğday, ve mısır tarımı için uygundur.
Bismil şehir merkezine yaklaşık 30-32 km uzaklıkta olup , üreticinin ürününü Tepe, Bismil ve Diyarbakır da bulunan çırçır fabrikaları ile Bismil de bulunan ÇUKOBİRLİK, Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürlüğüne veya buğday, mısır ve hububat ticareti yapan tüccarlarına pazarlayabilmektedir.
Bölgenin iklimi ,arazi yapısı , ürün cinsi ve pazarlama imkanları dikkate alınarak genellikle pamuk, buğday ve mısır ekimi uygulanmakta olup geleneksel tarım sistemine dayanmaktadır.
Taşınmaz için pamuk, buğday ve mısır bitkisi münavebesi uygulanmıştır. Taşınmaz kaydında 10.07.2012 tarih ve 2682 yevmiye numarası ile 3083 sayılı yasanın 6. maddesi gereğince kısıtlıdır.
beyanı mevcut olup tescil ilgili beyan ile verilecektir. Borçluya ait Diyarbakır ili Bismil ilçesi Tepecik mahallesi 131 ada 4 parsel susuz tarla vasıflı taşınmazın toplam değeri 8.411.348,43 TL olarak tespit edilmiştir.

Adresi : Diyarbakır İli Bismil İlçesi Tepecik Mahallesi 131 Ada 4 Parsel Bismil / DİYARBAKIR

Yüzölçümü : 120.701,83 m2

İmar Durumu :Yok

Kıymeti : 8.411.348,43 TL

KDV Oranı : %10

Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.

Artırma Bilgileri

1.ArtırmaBaşlangıç Tarih ve Saati : 20/02/2024 - 11:34

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bitiş Tarih ve Saati : 27/02/2024 - 11:34

2.ArtırmaBaşlangıç Tarih ve Saati : 19/03/2024 - 11:34

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bitiş Tarih ve Saati : 26/03/2024 - 11:34

diyarbakirda-icradan-satilik-tarim-arazisi
29/12/2023 (İİK m.114 ve m.126)(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

2 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Satışa konu Diyarbakır ili Bismil ilçesi Tepecik mahallesi 119 ada 2 parsel susuz tarla vasıflı taşınmaz borçlu adına tam hisselidir.23.07.2023 tarihli bilirkişi raporuna göre ; satışa konu Tepecik mahallesi 119 ada 2 parsel nolu taşınmazın susuz tarla vasfında olduğu, uygulama imar planı dışında kaldığı, yerleşim yeri alanlarından olmadığı ve belediye hizmetlerinden yararlanmadığı belirtilmiştir.

Satışa konu taşınmazın toprak ve toprak yapısı açısından killi-tınlı toprak yapısında , tarımsal mekanizasyona uygun, eğimin ortalama %1-2 oranında bir eğime sahip tarım arazisi niteliğinde olduğu, derin geçirgen, münavebeye elverişli , arazi yapısı açısından tarımsal tarımsal mekanizasyona uygun sulu ve kuru tarıma yönelik tarımsal amaçla kullanılabileceği, kültür tarım arazisi olduğu.
Taşınmazların sulama ana kanalı ve derin tarımsal amaçlı sondaj kuyusu suyunun taşınmazlara aktarılabildiği ve bu şekilde parsellerin sulanabildiği, izah edildiği gibi parsellerin fiili olarak sulu tarım arazisi olarak tasarruf edilebileceği , parselin her ne kadar nitelik olarak susuz tarım arazisi olarak ele alınsa da fiili olarak sulamanın yapıldığı, yine komşu ve civar parselinde yoğun bir şekilde sulama anakanalı ve derin tarımsal amaçlı sondaj kuyusu ile sulandığı, söz konusu taşınmazların da sulu şartlarda tarım ürünleri yetiştiriciliğine uygun olmakla birlikte sulanabilir olduğu tespit edilmiştir.
Tespit konusu taşınmazın mevcut zeminin 2023 yılı üretim sezonunda buğday bitkisi yetiştiriciliğinin yapıldığı ve buğday bitkisinin hasat edildiği gözlemlenmiştir. Taşınmazın bulunduğu bölge genellikle sulu şartlarda tarım yapılmaktadır. Bahsi geçen taşınmazdan sulu olarak işlendiği ve bu şekilde değerlendirildiği gözlemlenmiştir.
Tepecik mahallesindeki satışa konu sulu tarım arazilerinde daha iyi gellir getirmesi için genellikle pamuk , buğday, ve mısır tarımı için uygundur. Bismil şehir merkezine yaklaşık 30-32 km uzaklıkta olup , üreticinin ürününü Tepe, Bismil ve Diyarbakır da bulunan çırçır fabrikaları ile Bismil de bulunan ÇUKOBİRLİK, Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürlüğüne veya buğday, mısır ve hububat ticareti yapan tüccarlarına pazarlayabilmektedir.
Bölgenin iklimi ,arazi yapısı , ürün cinsi ve pazarlama imkanları dikkate alınarak genellikle pamuk, buğday ve mısır ekimi uygulanmakta olup geleneksel tarım sistemine dayanmaktadır. Taşınmaz için pamuk, buğday ve mısır bitkisi münavebesi uygulanmıştır. Taşınmaz kaydında 10.07.2012 tarih ve 2682 yevmiye numarası ile 3083 sayılı yasanın 6. maddesi gereğince kısıtlıdır. beyanı mevcut olup tescil ilgili beyan ile verilecektir.
Borçluya ait Diyarbakır ili Bismil ilçesi Tepecik mahallesi 119 ada 2 parsel susuz tarla vasıflı taşınmazın toplam değeri 4.174.403,22 TL olarak tespit edilmiştir.

Adresi : Diyarbakır İli Bismil İlçesi Tepecik Mahallesi 119 Ada 2 Parsel Bismil / DİYARBAKIR

Yüzölçümü : 59.902,18 m2

İmar Durumu :Yok

Kıymeti : 4.174.403,22 TL

KDV Oranı : %10

Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.

Artırma Bilgileri

1.ArtırmaBaşlangıç Tarih ve Saati : 20/02/2024 - 11:14

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bitiş Tarih ve Saati : 27/02/2024 - 11:14

2.ArtırmaBaşlangıç Tarih ve Saati : 19/03/2024 - 11:14

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bitiş Tarih ve Saati : 26/03/2024 - 11:14

29/12/2023 (İİK m.114 ve m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.