Diyarbakır’da karpuzun kilosu 50 TL: Keleğe dikkat!

Diyarbakır’da karpuzun kilosu 50 TL: Keleğe dikkat!

Karpuz kenti Diyarbakır’da ithal karpuzlar tezgahlara geldi, kilosu 50 TL’den satılıyor. Pazarcılar kelek karpuza karşı uyardı.

AMİDA HABER- Diyarbakır'da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte karpuz tezgahlarda yerini almaya başladı. Sezonun yeni açılmasıyla karpuzun kilosu 50 liradan satılıyor. 10 kiloluk bir karpuz alan alıcı en az 500 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Bu yüksek fiyatın yanında karpuzun kelek çıkma riski de bulunuyor. Karpuz alıcıları, yüksek meblağlar ödeyerek aldıkları karpuzların kelek çıkması durumunda verdikleri 500 lira çöp oluyor. Bu yüzden karpuz alırken daha fazla dikkatli olmaları ve önceleri bir defa kontrol ederken şu an on defa kontrol etmesi ve tartması gerekiyor.

karpuz1.jpg

Kelek karpuz nasıl anlaşılır?

İyi karpuz seçmek için öncelikle karpuzun üzerinde sarı leke olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor. Bu yüzden dış kabuğu sarı, koyu lekeli karpuzları seçmeye dikkat edin.

İkincisi karpuz sapının kuru olup olmadığa bakmak gerekir. Sapı sarı olan karpuzlar, yeni koparılmış demektir.

Bir diğeri ise karpuzun, boyu ve ağırlığıdır. Bir karpuzun boyutu ağırlığın daha fazla olması gerekiyor. Karpuz seçerken orta boy alamaya dikkat edilmeli

Diğeri ise geleneksel olan ve en çok başvurulan elle vurma tekniği. Bir karpuzu eline alıp vurunca ses çıkıyorsa lezzetli, ses çıkmıyorsa kötüdür. (Zelal Sinayiç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.