Diyarbakır’da tekstil sektöründe işten çıkarmalar başladı

Diyarbakır’da tekstil sektöründe işten çıkarmalar başladı
Diyarbakır'daki bazı tekstil fabrikaları, Avrupa'daki daralma nedeniyle işçi çıkarmaya başladı. Yaklaşık bin kişinin çalıştığı kentin en büyük tekstil fabrikası ise çalışanların bir bölümünü izne ayırdı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Tekstil OSB’de bulunan bazı fabrikalar, artan maliyetler ve Avrupa’daki daralma nedeniyle işçi çıkarmaya başladı. Bazı fabrikalar ise çalışanlarının bir bölümünü yıllık izne ayırdı.

unteks2.jpeg

'Bu durumu aşacağız'

Amida Haber’e konuşan Ünteks Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Ünver, dünya genelinde sektörde daralma olduğunu belirterek, “Dünyada genelinde bir daralma var. Firmalar sipariş geçmiyor. Bunu aşacağımız inanıyoruz. Yurt içindeki firmalar bile zorlanıyor. Türkiye’de maliyetler çok yüksek. Devletin tekstile acil olarak teşvik vermesi gerekiyor. Enerji fiyatları aldı başını gidiyor. Ham madde, pamuk, iplik ve kumaş maliyetleri ciddi bir şekilde zamlandı. Zaman zaman inişler ve çıkışlar olabiliyor. Rusya-Ukrayna savaşı Avrupa’yı oldukça etkiledi. Bu anlamda ciddi bir daralma söz konusu. Bizler bu geçici süreci en iyi şekilde atlatacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Arkadaşlar yıllık izinlerini kullanıyor

Geçen ay çalışanlarına 3 bin TL doğalgaz yardımı yaptıklarını belirten Ünver, “İplik ve konfeksiyon tam kapasite çalışıyor. Sadece konfeksiyonda ağırlıkla ihracata çalışıldığı için çalışanların birikmiş izinleri vardı. Arkadaşlar yıllık iznini kullandıktan sonra aynı tempo ile çalışmalar devam edecek” dedi.

Ünteks'in Türkiye'nin bazı illerinde fabrikaları bulunuyor

1990’lı yıllarda üç tekstil şube ağı ile kurulan Ünteks Şirketler Grubu, Diyarbakır, Tekirdağ ve İstanbul’da bulunan fabrikalarında iplik, örgü, kumaş, konfeksiyon kalemlerinde sürekli gelişime imza atıyor.

Diyarbakır’da iplik, örgü kumaş ve konfeksiyon

Şirketin Diyarbakır Tekstil OSB’deki kampüs üretim alanında iplik, örgü kumaş ve konfeksiyon bölümü var. Örgüde aylık 2 bin 500 ton kumaş, iplikte aylık bin ton, konfeksiyon bölümünde ise aylık 1 milyon adet üretim yapıyor.

unteks.jpeg

Diyarbakır’ın tüten bacası

Diyarbakır’ın tüten bacası olarak bilinen Tekstil OSB’de üretim yapan Ünteks bünyesinde bin 100 kişi istihdam ediliyor. (amida haber-özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.