Diyarbakır’da yılın ilk mercimek hasadı başladı

Diyarbakır’da yılın ilk mercimek hasadı başladı

Diyarbakır'da yaz aylarının gelmesi ile ilk mercimek hasadı yapıldı. Ziraat odası Başkanı Cevat Delil yüzde 300 rekolte artışı beklediklerini söyledi.

AMİDA HABER- Geçen yıl kuraklığın vurduğu Diyarbakır'da bu yıl, mercimek hasadı başladı. Üreticiler yüksek verimden memnun. Hububata göre girdi maliyetlerinin düşük olması nedeniyle çiftçiler kırmızı mercimeğe yönelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ekim alanı yüzde 35 artarak 750 bin dekara çıktı. Aylarca verilen emeklerin ardından hasadına başlanan kırmızı mercimek verimiyle üreticisinin yüzünü güldürüyor.

'Verimli bir sezon bekliyoruz'

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, “Mercimek hasadına başladık. Verimli bir sezon bekliyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda ciddi kuraklık vardı. Ama bu yılki yağışlar tarım alanlarına ilaç gibi geldi” ifadelerini kullandı.

'Mercimek ekim alanı arttı'

Mercimek ekim alanının yaklaşık yüzde 35 artığına dikkat çeken Atalar, “Dolayısıyla rekoltemiz de buna göre yükselecek. Çiftçimiz hasattan oldukça memnun. Bugüne kadar yaptığımız verim tespit çalışmalarında bölgesel ortalama dekara 100 ile 200 kilogram arasında. Verime göre 110-120 bin ton civarında bir rekolte gerçekleşeceğini öngörüyoruz” dedi.

‘Rekor artış bekliyoruz’

Diyarbakır Ziraat Odası Başkanı Cevat Delil ise, bu yıl yağışlardan dolayı arpa, buğday ve mercimek hasadında yüzde 300 rekolte artışı beklediklerini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.