Diyarbakır’da zam: Biletler uçakla yarışıyor

Diyarbakır’da zam: Biletler uçakla yarışıyor

Diyarbakır’da 1 Nisan’da devreye giren güncelleme ile şehirlerarası otobüs biletleri yüzde 25 zamlandı. Diyarbakır’da otobüs biletleri, uçak biletlerinin fiyatlarına ulaştı.

AMİDA HABER- Bayrama günler kala, zam haberleri art arda gelmeye başladı. 9 günlük bayram tatilinde il dışı planı yapanlar, zam haberleri ile şok oldu. Diyarbakır’da 1 Nisan itibariyle otobüs biletlerine yüzde 25 zam geldi. Geçen sene bin 200 TL olan Diyarbakır-İstanbul otobüs bileti 1 Nisan itibari bin 500 TL’ye çıktı. Zam ile otobüs yolculuğu uçak bilet fiyatlarına ulaştı. 4 Nisan’da Diyarbakır-İstanbul otobüs bileti bin 500 iken, uçak biletleri bin 400 liradan başlıyor.

‘Akaryakıta sürekli zamlar geliyor’

otogar2.jpg

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Otobüsler Derneği Başkanı Aydın Özgen, günün koşullarına göre fiyat güncellemelerine mecbur kaldıklarını söyledi. Özgen, “Akaryakıta gelen zamlarla beraber bizde böyle bir güncellemeye gittik. Halk mağduriyet yaşamasın diye 1 yıldır güncellemeye gitmiyorduk. Araç sahipleri ve firma sahipleri geçimlerini sağlayabilmesi için böyle bir güncellemeye gitmek zorundayız. Akaryakıta sürekli zamlar geliyor. Geçen sene 30 lira olan akaryakıt fiyatı ile İstanbul’a bin 200 yolcu taşırken, bu sene 44 lira olan akaryakıt fiyatına bin 500 yolcu taşıyoruz” dedi.

Seferler doldu

otogar1.jpg

Bayram öncesi seferlerin dolduğunu belirten Özgen, yıl içerisinde sadece bir defa güncelleme yaptıklarını söyledi. Özgen şunları söyledi: “Bizler 4 ay dolmadan güncelleme yapamıyoruz. Bu yıl sadece bir defa yaptık. Fakat uçaklarda öyle bir durum yok. Uçak firmaları yolcu kapasitesine göre anlık güncellemeler yapabiliyor. Bizde öyle değil. Bizler belli periyotlar çerçevesinde, Ulaştırma Bakanlığının belirlediği fiyatla güncelleme yapabiliyoruz” dedi. (Zelal Sinayiç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.