Diyarbakırlı kömürcüler dertli: Satışlarımız durma noktasına geldi!

Diyarbakırlı kömürcüler dertli: Satışlarımız durma noktasına geldi!
Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar hazırlıklarını yapmaya başladı. Kış gelmeden kömür depolamak isteyen vatandaşlar, yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Geçen yıla göre fiyatları ciddi bir şekilde artan kömürün tonu, 8 bin TL’den satılıyor. Diyarbakır’da uzun yıllardır kömür satışı yapan bir firmanın yetkilisi olan Ali Serdar Çavuşoğlu, ekonominin kendilerini ve satışlarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Fiyat yüksekliğinden dolayı satışlarının durma noktasına geldiğini vurgulayan Çavuşoğlu,

Hamza Özçelik / Özel Haber

Kışın gelmesiyle birlikte insanların en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin başında gelen kömür zamlardan sonra insanların artık kolay kolay ulaşamayacağı noktaya varmış durumda. Özellikle Diyarbakır’da bulunan yoksul mahalleler için işler daha zor. Çünkü diğer durumları daha iyi olan yerler için doğalgaz mevcut. Özgür haber olarak yıllarca kömür satan esnaf Ali Serdar Çavuşoğlu’na kömürü sorduk.

 “Kömürler Rusya’dan Sibirya’dan gelir bize”

Sattıkları kömürleri yurt dışından getirdiklerini belirten Ali Serdar Çavuşoğlu, “67 yılık bir firmayız. Deden ve babadan kalma bir mirası devam ettiriyoruz.  Bu kömürler Rusya’dan Sibirya’dan gelir bize. İskenderun’da torbalama fabrikası vardır. Biz 38 yıldır oranın bayisiyiz. Oradan alıp burada satışlarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

“Satışlarımız geçen yıllara göre biraz düşük”

Ekonominin kendilerini ve satışlarını olumsuz etkilediğini söyleyen Serdar Çavuşoğlu, “Satışlarımız geçen yıllara göre biraz düşük. Fiyat yüksekliğinden dolayı satışlarımız durma noktasına gelmiş durumda” ifadelerini kullandı.

“Tonu 8 bin TL”

Geçen yıla göre kömüre büyük bir zam geldiğinin altını çizen Ali Serdar Çavuşoğlu, “Kömürün bir tonunda 40 torba vardır. Torba başı 200 lira, tonu 8 bin TL’ye geliyor. Hal böyle olunca satışlarımız azaldı. Geçen yıl tonu 5.500 lira iken bu yıl 8 bin lira oldu ve buda işleri durdurdu” diye ifade etti.

“Diyarbakır’da kömür kullananların sayısı kısıtlıdır”

Diyarbakır’da belli bir kesimin sadece kömür kullandığını söyleyen Serdar Çavuşoğlu, “Diyarbakır’da kömür kullananların sayısı kısıtlıdır. Şehrin hemen hemen tamamı doğalgaz olmuş durumda. Kömür kullananlar az olduğu için satışlarımızda gözle görülür düşüşler var” dedi.

“Dağıtılan yardım kömürleri neredeyse hepsi taş”

Kömürün de iyisinin kötüsünün olduğunu belirten Ali Serdar Çavuşoğlu, “İnsanlarımız kömür alırken iyisine kötüsüne dikkat etmeli. Dağıtılan yardım kömürleri neredeyse hepsi taş. Hiçbir şekilde ısısı yok. Kullananlar genellikle çöpe atıyorlar. Bu yüzden ithal ürünler gerçekten daha iyi oluyor. Yardım kömürleri satışlarımızı hiç bir şekilde etkilemiyor çünkü iyi olmadığı için insanlar gelip bizden alıyorlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.