Dolar ve euroda son durum: Yükseliş devam edecek mi?

Dolar ve euroda son durum: Yükseliş devam edecek mi?

Kaynak:Haber Merkezi

Son günlerde dolardaki hareketlilik hem piyasalar hem de yatırımcılar ve parasını dövizle değerlendirenler tarafından yakından takip ediliyor. Piyasalarda son durum nedir? 20 Ağustos 2024 Salı günü güncel döviz ve altın kuru güne nasıl başladı?

AMİDA HABER - Haftaya güçlü bir başlangıç yapan dolar ve euro'daki hareketlilik devam ediyor. Küresel ekonomik piyasaların yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) haftaya Salı günü yüzde 50 seviyesinde tuttuğu faiz oranlarında güncelleme yapıp yapmayacağı da merak konusu.

Dolar ve euro güne artışla başladı

Dolar ve euro, küresel ekonomik gelişmelerin etkisiyle haftaya yükselişle başladı. Geçen hafta rekor seviyelere ulaşan döviz kurları, bu hafta da yükselişini sürdürüyor.

20 Ağustos itibarıyla dolar güne 33,77 TL’den başlarken, euro ise 37,50 TL seviyelerinde işlem görüyor.

2024/07/03/dolar.jpg

Piyasaların gözü küresel gelişmelerde

Uzmanlar, dikkatleri küresel gelişmelere çevirirken, bu hafta ABD’de düzenlenecek olan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu piyasalar etkisi açısından önem taşıyor.

Öte yandan ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın hafta içinde yapacağı açıklamaların da döviz kurlarının seyrinde belirleyici olduğu biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.