Elektrik zammı kapıda: Evdeki cihaz sayısına göre fatura modeli geliyor

Elektrik zammı kapıda: Evdeki cihaz sayısına göre fatura modeli geliyor

Kaynak:Haber Merkezi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın getirdiği yeni düzenlemeye göre elektrik faturalarında fiyatlandırma değişecek. Yeni modele göre, evdeki cihaz sayısı fazla olanların faturaları daha yüksek olacak.

AMİDA HABER - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, çok tüketenin daha fazla maliyete katlanacağı bir modele geçileceğini, bu model üzerindeki çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Bakan'ın açıklamasına göre evinde çok sayıda elektrikli cihazı bulunan ve bu nedenle belli bir limitin üzerine ulaşmış tüketici üst gelir grubu olarak değerlendirilecek ve faturalandırma da ona göre yapılacak.

Yeni düzenleme 2025’te hayata geçecek

Yakın zamanda beklenen zammın sadece bu grubu değil kademeli olarak tüm kesimleri kapsayacağı belirtilirken, yeni düzenlemenin ise 2025'te hayata geçirileceği açıklandı.

enerji-bakanligi.jpg

Enflasyonun üzerinde zam gelmişti

Elektriğe en son Temmuz ayında mesken aboneleri için yüzde 38 zam gelmişti. Enflasyon (TÜFE) ile elektrik tarifeleri karşılaştırıldığında elektrik tarifeleri TÜFE'nin üzerinde olurken, yeni zamla bu oranın daha da artacağı öngörülüyor.

fatura-elektrik.jpg

Ekim ayında zam olacak mı?

Uzmanlar, Bakan Bayraktar’ın açıklamasını Ekim ayında elektrik tarifelerine gelecek zamların bir hazırlığı olarak değerlendiriyor. Yapılacak zammın sadece yüksek gelir grubunu değil daha az oranda da olsa düşük kademedeki mesken grubunu da etkileyeceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum