Emekli maaş farkları zaman yatacak? İşte emekli maaş farkı ödeme takvimi

Emekli maaş farkları zaman yatacak? İşte emekli maaş farkı ödeme takvimi

Kaynak:NTV

Emekli maaş farkları, aylık alınan bankalar aracılığıyla hesaplara yatırılacak.

AMİDA HABER- Emekli maaş farkı ödeme tarihleri, yüzbinlerce emeklinin gündeminde yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu en düşük emekli maaşına yapılan artışın ardından oluşan maaş farkı ödemelerinin hesaplara yatacağı tarihi duyurdu.

Emekli maaş farkı ne zaman yatacak?

2024/04/11/emekli1.jpg

Emekli maaş farkı ödemeleri başlarken hak sahibi emekliler ise kendilerine ödemelerin yatıp yatmadığını kontrol etmek istiyor. Emekli maaş farkı ödemeleri telefon ve internet aracılığıyla sorgulanabiliyor. Temmuz ayından itibaren en düşük emekli aylığı 12.500 lira olarak yatırılacak. Peki Emekli maaş farkları yattı mı, ne zaman yatacak? İşte, Emekli maaş farkı ödeme sorgulama yöntemi…

4A,4B,4C emekli maaşı ödeme günleri ve tarihi

2024/04/22/emeklimaass.jpg

Bağ-Kur, SSK tek bir kurum çatısı altında toplanmasına rağmen ödeme günleri, bağlı olunan kuruma göre değişiyor. Bağkur ve SSK emeklileri için ödeme gününün belirlenmesinde emeklilik tahsis numarasının son iki hanesi dikkate alınıyor.

SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.

Emekli maaş farkı ödemeleri 2024 sorgulama yöntemi

Emekli maaş farkı ödeme işlemleri 4A, 4B ve 4C emeklileri için başlıyor. 2 milyon 441 bin 795 kişi, zamlı maaş farkını alabilecek.Maaş farkı ödemeleri, emekli aylığı alınan hesaplara yatırılacağından sorgulama işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilecek.

2024/06/04/emekli-maas.webp

Bankaların mobil uygulaması üzerinden kullanıcılar, emekli maaş farklarının hesaplara yatıp yatmadığını kontrol edebilirler. Alternatif bir yöntem olarak maaş aldıkları bankaların müşteri hizmetleri üzerinden telefon aracılığıyla sorgulama yapabilirler.

Maaşlarını Ziraat Bankası aracılığıyla alanlar 0850 258 00 00 numarasından, Halkbank aracılığıyla alanlar 0850 222 0400 numarasından ve Vakıfbank’tan alanlar ise 0850 222 0724 numarasından müşteri hizmetlerine bağlanarak toplam bakiyelerini kontrol edebilir ve sorgulama işlemi yapabilir.

Temmuz emekli maaş farkları yattı mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada “ Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı temmuz dönemi zam farklarının ödemesi 26 Temmuz 2024 tarihinde yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Kimler kaç aylık ödeme alacak?

2024/07/15/emekli1.jpeg

Buna göre aylıklarını her ay alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan 1. grupta mayıs-haziran-temmuz döneminde aylık alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında,

2. grupta haziran-temmuz-ağustos döneminde aylık alanlara temmuz ve ağustos ayları olmak üzere 2 aylık maaş farkı tutarında,

3. grupta temmuz-ağustos-eylül döneminde aylık alanlara temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere 3 aylık maaş farkı tutarında tahakkuk ettirilmiştir.

Toplam fark ödemesi tutarı 11 milyar liradır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.