Emekli zammının perde arkası belli oldu: Erdoğan’dan 500 TL talimatı

Emekli zammının perde arkası belli oldu: Erdoğan’dan 500 TL talimatı

Kaynak:Hürriyet

TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, dün yaptığı açıklamada en düşük zamlı emekli maaşının 10 TL'den 12 bin 500 TL’ye çıkarıldığını duyurdu. Emekli maaş zammıyla ilgili tartışmalar da devam ederken dikkat çekici bir kulis bilgisi geldi.

AMİDA HABER - Emekli zammındaki 2 bin 500 TL’lik artış gündemdeki yerini korurken, maaş zammına ilişkin dikkat çeken bir kulis bilgi paylaşıldı.

En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12.500 TL olmasının perde arkasını Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi köşesine taşıdı.

Selvi, “Benim edindiğim bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 12 bin lira teklifi götürülmüş. Erdoğan, 12 bin 500 liraya yükseltilmesi talimatını vermiş. Böylece son rakam 12 bin 500 olarak resmileşti. Meclis’ten geçtikten sonra emeklilerimizin hesabına yatırılacak.” dedi.

Abdulkadir Selvi yazısında şunları söyledi:

2024/04/11/emekli.jpg

“Emeklilerimizin durumu iyi değil. Ekonomik sıkıntı en çok emeklileri, asgari ücretle çalışanları ve dar gelirlileri etkiliyor. Ama bu düzenleme ile en alt sırada yer alan emeklilerimiz için küçük bir dokunuş yapıldı. Bu artışın bütçeye getireceği ek yükü paylaşmak düşüncesinde değilim. Çünkü emeklilerimiz ciddi olarak geçim sıkıntı çekiyorlar. İnşallah enflasyon düşer böylece emeklilerimiz başta olmak üzere dar gelirlilerin üzerindeki yük azalır.

Erdoğan 500 TL talimatını verdi

2024/07/15/emekli-para.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısında alternatifli bir sunum yapmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı uzmanları toplantılar yaptılar, sonunda siyasiler bir araya gelip bir rakam belirlediler. Benim edindiğim bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 12 bin lira teklifi götürülmüş. Erdoğan, 12 bin 500 liraya yükseltilmesi talimatını vermiş. Böylece son rakam 12 bin 500 olarak resmileşti. Meclis’ten geçtikten sonra emeklilerimizin hesabına yatırılacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.