Emeklilerin bayram ikramiyelerini alacağı tarih belli oldu

Emeklilerin bayram ikramiyelerini alacağı tarih belli oldu
Kurban Bayramı yaklaşırken milyonlarca emekli bayram ikramiyelerini alacakları tarihi merakla bekliyor. Emekli ikramiyesi miktarı ve hesaplara ne zaman yatacağı belli oldu.

AMİDA HABER - Emekli zammı tartışmalarının devam ettiği bir dönemde, sayıları 15 milyonu aşan emekli 2024 Kurban Bayramı’na az bir süre kala ikramiyelerinin hesaplara ne zaman yatacağını merak ediyor.

2024/04/22/emeklimaass.jpg

İkramiyeler bayramdan önce hesaplara geçecek

En son artırılan bayram ikramiyesi, Ramazan Bayramı'nda 3 bin liraya yükseltilmişti. Böylece her iki bayramda emeklilerin alacağı miktar 6 bin liraya yükseldi.

Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin 3 bin lira olacağı beklenirken, bayramdan önceki hafta yani 5-10 Haziran tarihleri arasında yatırılması bekleniyor.

2024/04/11/emekli.jpg

Erdoğan daha önce açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı öncesinde "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" şeklinde konuşmuştu.

Daha önce emekli zammını rafa kaldıran hükümet tarafından yapılan açıklamalarda emeklilerin refahını artırmak amacıyla çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.

2024/04/11/diyarbakir.jpg

Türkiye’de kaç emekli var?

10.523.105'i SSK emeklisi, 2.849.668'i BAĞ-KUR emeklisi ve 2.478.471'i Emekli Sandığı emeklisi olmak üzere, 2024 Mart ayı itibarıyla Türkiye’de toplam 15.851.244 emekli bulunuyor. Emekli sayısının nüfusa göre en fazla olduğu il olarak da Zonguldak başı çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.