Ev sahiplerini üzecek yeni vergi paketi yolda

Ev sahiplerini üzecek yeni vergi paketi yolda
Yakın zamanda duyurulan yeni vergi düzenlemesi kapsamında ev sahipleri için önemli değişiklikler gündeme geldi. Buna göre, ev sahipleri elde ettikleri kira gelirlerinin yüzde 20'sini doğrudan vergi olarak ödemek zorunda kalacaklar.

AMİDA HABER - Düzenleme, kiracıların her ay kira ödemelerini banka aracılığıyla yapmalarını öngörüyor. Bankalar, kiracıların yatırdığı kira tutarının yüzde 20'sini ev sahibinin hesabına aktardıktan sonra, kalan miktarı ev sahibine bırakacaklar ve vergi olarak doğrudan Maliye'ye gönderecekler.

Öncesinde yılda bir kez beyanname vererek vergi ödenen sistem yerine, yeni düzenleme ile vergi ödemeleri aylık olarak gerçekleştirilecek. Bu da ev sahiplerinin vergi yükünü artırarak, her ay düzenli vergi ödemeleri gerektirecek bir duruma getiriyor.

diyarbakir-site.jpg

‘40 milyar lira kira vergisi bekleniyor’

Yeni düzenlemeyle birlikte kira geliri vergi oranı yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkarıldı. Bu değişiklik, ev sahiplerinin elde ettikleri kira gelirlerinden daha fazla vergi ödemelerine neden olacak.

Uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte devletin yıllık 40 milyar lira civarında kira vergisi tahsil etmesi bekleniyor. Bu da toplam kira gelirlerinin önemli bir bölümünün devlete aktarılmasını sağlayacak.

Yeni vergi düzenlemesi 2025 yılı itibarıyla kira geliri elde eden herkesi kapsayacak şekilde yürürlüğe girecek. Bu düzenlemelerin ev sahipleri ve kiracılar üzerindeki etkileri yakından takip edilmeli. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.