EYT düzenlemesi mecliste: Ak Partili Elitaş tarih verdi

EYT düzenlemesi mecliste: Ak Partili Elitaş tarih verdi
Milyonların beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT ) düzenlemesi uzun sürü sonra meclise geldi. AK Partili Elitaş, tüm partilerin destek vermesi durumunda EYT’nin yasalaşma tarihini açıkladı.

AMİDA HABER- Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarak adlandırılan Maraş merkezli deprem 11 ili etkiledi. Depremlerin ardından çalışmalarına ara veren Meclis, aralarında EYT düzenlemesinin de bulunduğu önemli konuları ele alacağı yoğun bir haftaya girdi. Haftalık çalışmasına 28 Şubat Salı günü başlayacak Genel Kurulda, EYT düzenlemesini içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Yaş şartı kaldırılıyor

Teklifle, 8 Eylül 1999 ve öncesinde çalışmaya başlayanların, 9 Eylül 1999'da ve sonrasında çalışmaya başlamalarına rağmen borçlanmayla sigortalılık başlangıç tarihini 9 Eylül 1999 öncesine çekenlerin mevcut mevzuattaki emekliliğe hak kazanma koşullarından yaş şartı kaldırılacak.

Prim indirimi sağlanacak

Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içinde tekrar işe başlayan çalışanlar için işverene yüzde 5 sosyal güvenlik destek primi indirimi sağlanacak. Kamu kurumlarında sürekli işçi olarak çalışanların emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmaları halinde iş sözleşmelerinin zorunlu feshini gerektiren hükümler yürürlükten kaldırılacak.

AK Partili Elitaş açıklama yaptı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te görüşülecek EYT yasa tasarısında ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çarşamba günü nihayete erer

Elitaş, birinci gündemlerinin Emeklikte Yaşa Takılanlarla ilgili olduğunu söyledi. Siyasi parti gruplarının destek vermesi halinde kısa sürede EYT'nin yasalaşacağını söyleyen Elitaş, “Dört maddelik kanun teklifi siyasi parti grupları katkı sağlarlarsa umuyorum, diliyorum ki kanun teklifin bitirebiliriz. Hemen geneli üzerinde yaptığımız görüşmelerde bunu değerlendirebiliriz. Kanun temel kanun olmadığından dört maddelik bir teklif olduğundan Genel Kurul’da görüşme süresi on saat. Eğer parti grupları dört veya beş parti grup önerisi verirse, iki saat zaman alır. Çarşamba günü nihayete erer." dedi.

Genel Kurul’daki görüşmelerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulması planlanan düzenlemenin, Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.