EYT düzenlemesi mecliste: CHP, HDP ve İYİ Parti’nin teklifi reddedildi

EYT düzenlemesi mecliste: CHP,  HDP ve İYİ Parti’nin teklifi reddedildi
Son dakika: EYT düzenlemesi Meclis Genel Kurulu’nda. Teklifin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. CHP, HDP ve İYİ Parti’nin 5 bin prim öneresi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

AMİDA HABER- TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek kanun teklifinin bu hafta yasalaşması bekleniyor.

EYT'de 5 bin prim günü önerildi

TBMM'de görüşmeleri devam eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar kanun teklifine ilişkin, kademeli prim gün sayısının 5000 gün olarak düzenlenmesine yönelik CHP, İyi Parti ve HDP'nin verdiği önergeler, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

AK Partili Turan: Bu akşam yasallaştırmayı ümit ediyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeyi tüm partilerimizin olumlu katkısıyla, süreleri makul ve dengeli kullanarak bu akşam yasalaştırmayı ümit ettiklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.