Fahiş fiyat uygulayanlar yandı: Teklif komisyonda

Fahiş fiyat uygulayanlar yandı: Teklif komisyonda

Vatandaşı canından bezdiren fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılmasını içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin görüşmeleri başladı.

AMİDA HABER- TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifinin görüşmelerine başlandı.

Varank: Tedbirleri sıkı şekilde ele alacağız

market.jpeg

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank başkanlığında toplanan komisyonun önemli kararlar alması bekleniyor. Komisyonda söz alan Varank, kanun teklifine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Fahiş fiyatla ilgili vatandaşlarımızın karşılaştığı sıkıntıların hepsinin farkındayız. Sadece fırsatçılıktan ve tamahkarlıktan kaynaklanan sorunlar olduğunun da farkındayız. Piyasa gerçeklerinden kopuk bir şekilde fahiş fiyat arttıranlarla, stokçuluk yapanlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. TBMM'de milletvekilleri olarak gerekli adımları atacağız. Sokakta vatandaşlarımız bu kanun teklifini oldukça yakında takip ediyorlar. Ticaret hayatında fiyat dalgalanmaları ile ilgili bu işte art niyetli olarak hareket edenlerin gerekli cezayı alma hususunda önemli bir farkındalık var. Biz de TBMM'de bu tedbirleri sıkı şekilde ele alacağız” dedi.

Cezalar artacak

Daha sonra teklifin ilk imza sahiplerinden AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, düzenlemeye ilişkin bilgi verdi.

Erkan, ''fahiş fiyat artışları ve stokçuluğa ilişkin idari para cezalarının arttırılacağını" söyledi. Söz konusu teklifte düzenlenen kapalı pazar yerlerinde kiralama usulünün kaldırılmasını hedeflediklerini kaydeden Erkan, "Pazarcıların maliyetlerinin azaltılması amaçlanmıştır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.