Haziran ayı enflasyon rakamlarında beklenti ne?

Haziran ayı enflasyon rakamlarında beklenti ne?
Haziran ayı enflasyon rakamlarının belirlenmesi ile milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisinin zam oranı netleşecek. TÜİK tarafından her ayın başında bir önceki aya ait enflasyon verileri açıklanıyor.

AMİDA HABER - Enflasyon rakamları için bekleyiş sürüyor. Milyonlarca SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından netleşecek. Peki Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Yarın açıklanacak

Haziran ayı enflasyon rakamları 5 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00'da açıklanacak. Cumhurbaşkanın Erdoğan ise Kabine ardından ''5 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık enflasyon oranlarımız netleşmiş olacaktır'' dedi.

Enflasyon beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası, Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Geçen ay yüzde 2,49 olan haziran ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,81'e çıktı. Cari yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi de yüzde 38,55 oldu. TÜFE'de artış beklentileri 12 ay sonrası için yüzde 29,84'ten 30,65'e yükselirken, 24 ay sonrası için yüzde 17,74'ten 18,12'ye çıktı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.