Hem sarı, hem ucuz: Diyarbakır’da altın alamayan orada!

Hem sarı, hem ucuz: Diyarbakır’da altın alamayan orada!
Altın fiyatlarının yükselmesiyle düğün masraflarını karşılamakta zorlanan Diyarbakırlılar, imitasyona yöneldi. Kuyumcu Mustafa Akkul, imitasyon nedeniyle altın satışlarının düştüğünü söyledi.

AMİDA HABER- Ekonomik sorunlar nedeniyle altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Fiyatlardaki yükselişe paralel olarak imitasyon altınlara talep de gün geçtikçe artıyor. 22 ayar bilezik kuyumcularda en az 40 bin TL'ye satılırken, imitasyoncularda ise 400 TL’ye satılıyor. Diyarbakırlılar, düğün masraflarını azaltmak için soluğu imitasyon altın satan işletmelerde alıyor. Birçok aile, 1 milyon TL'ye yaklaşan takı masraflarını azaltmak için imitasyon altın satın alıyor.

altin3.jpg

‘Ciddi talep var, satışlar düştü’

Eski Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, imitasyon altının sektör için sıkıntılı olduğunu söyledi.

akkul.jpg

Son dönemlerde işlerin düştüğünü kaydeden Akkul, “İnsanlarımız düğüne gittiğinde birçok kişi de altın kolye ve bilezik görüyor. Ama maddi durumu düşük olduğu için alamayan vatandaşlar düğün ortamında kendini göstermek için imitasyona başvuruyor. İmitasyonun altınla aynı görüntüyü veriyor. İmitasyona talep artınca gerçek kolye satışları düştü. Türkiye genelinde imitasyonu ciddi talep var. Altın iki yılda ciddi bir şekilde yükseldi. Altının gerçek fiyatı bu değil. Altının yükselmesinden sonra imitasyona yönelmeye başladı” dedi.

altin-2.jpg

‘Her yer imitasyoncu dolacak’

100 gramlık bir altın kolyenin 250 bin TL civarında olduğunu söyleyen Akkul, “Aynı kolye imitasyon olursa 500 TL ile 1000 TL arasında. Ciddi bir fark var, ama aynı işi görüntüyü veriyor” şeklinde konuştu. Çeyrek altın fiyatının bile 4 bin TL'ye yaklaştığını dikkati çeken imitasyoncu Hasan Boran ise, "İnsanların artık altın alacak güçleri yok. Mesela buraya gelen insanlar bir gerçek bilezik, birkaç tane de imitasyon takıyor. İnsanlar artık bu işe yöneliyor ve bir süre sonra her yer imatasyoncu olur. Umarım altın fiyatları düşer ve insanlar gerçek altın alabilecek duruma gelir” dedi.

Haber: Hozan Adar

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.