İŞKUR duyurdu: İşgücü Uyum Programı’na başvurular başladı

İŞKUR duyurdu: İşgücü Uyum Programı’na başvurular başladı

Kaynak:Anadolu Ajansı

İŞKUR, engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış vatandaşların iş gücüne katılımını ve istihdamı artırmak amacıyla hayata geçirdiği İşgücü Uyum Programının (İUP) başvurularını duyurdu.

AMİDA HABER - Türkiye İş Kurumundan (İŞKUR) yapılan açıklamaya göre, özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin istihdam edilebilirliğini artıracak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazanmalarını sağlamak amacıyla İUP hazırlandı.

‘İsteyen vatandaşlarımızı başvuru yapmaya bekliyoruz’

iskur.jpeg

Yeni program ile ilgili konuşan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İşgücü Uyum Programı ile vatandaşların üretken yaşama geçmelerini kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan Işıkhan, “Kadınlar ve gençler başta olmak üzere işgücü piyasasından uzak kalmış vatandaşlarımızı bilgi ve beceri yönünden destekleyerek istihdama dahil edeceğiz. Çalışma hayatında yer alarak potansiyellerini değerlendirmek isteyen vatandaşlarımızı başvuru yapmaya bekliyoruz” dedi.

İŞKUR'un, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliğinde sürdüreceği İUP kapsamında ilk iş birliği Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yapıldı.

Bakanlıkla yapılan iş birliği sonucu, 81 ilde toplam 120 bin kontenjanla açılan ilk İUP'a başvurular da başladı.

Söz konusu programlara, İŞKUR e-şube, Alo170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezlerinden başvuru yapılabiliyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.