Kira artış oranları belli oldu: Diyarbakır da kira artışı ne kadar?

Kira artış oranları belli oldu: Diyarbakır da kira artışı ne kadar?

Kaynak:Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Ağustos ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıklamasıyla konut ve işyeri kira artış oranları da belli oldu. Peki Diyarbakır'da kira tavan oranı ne kadar?

AMİDA HABER- Diyarbakır'da da önceki yıllarda yüzde 25 olan artış oranı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla yükseldi. Buna göre Diyarbakır'da da eylül ayında kiracılara uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 64,91 oldu.

2024/06/18/kira.jpg

Ağustos ayı enflasyon verileri üzerinden yapılan hesaplamaya göre konut ve işyeri kiralarında uygulanabilecek tavan zam oranı belli oldu. TÜİK verilerine göre kira artış oranı yüzde 64,91 oldu.

2024/06/18/kira1.jpg

Buna göre, konut ve işyeri kiralarına 12 aylık ortalama üzerinden artış yapılacak. Yüzde 25 zam sınırlamasının kalkmasıyla birlikte eylül ayında kiracılara uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 64,91 oldu.

2024/07/15/kiraci-aa-001.jpg

Normal şartlarda TÜFE verilerine göre hesaplanan kira artış oranları, hükümet tarafından getirilen uygulama sonrasında son 2 senedir yüzde 25'le sınırlandırılmıştı.

2024/07/18/kira3.jpg

Temmuz ayı itibarıyla bu sınır kalktı ve Temmuz ayından itibaren sözleşme yenileyecek olan kiracılar, TÜFE üzerinden kira zammı yapacak.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.