Konut Kredisi faizi düşürüldü: Kampanya ne zaman bitecek?

Konut Kredisi faizi düşürüldü: Kampanya ne zaman bitecek?

Kaynak:Haber Merkezi

ABD Merkez Bankası FED'in dün faizi 50 baz puan indirmesinin ardından gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrilirken, Türkiye’deki bir kamu bankasının konut kredisi faizini düşürmesi ev sahibi olmak isteyenleri heyecanlandırdı.

AMİDA HABER - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faizi yüzde 50 seviyesinde tutması beklenirken, ev sahibi olmak isteyenler için Ziraat Bankası’ndan faiz indirimi müjdesi geldi. Ziraat Bankası, konut kredisi faizini 2.79’a düşürmesinin ardından konut almak isteyenler bankaların kampanyalarını araştırmaya başladı.

Kamu bankasının başlattığı konut faizi indirim kampanyasının diğer kamu ve özel bankalar tarafından da takip edilmesi beklenirken, kampanyanın yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

2.79 faizli kredinin aylık ödemesi nasıl olacak?

2024/05/30/konut-diyarbakirii.webp

Konut kredisi çekmek isteyenlerin en çok merak ettiği konular arasında aylık ödeme planları yer alıyor. Ziraat Bankası’nın sunmuş olduğu kredi paketi kapsamında, 1 milyon liralık bir kredi kullanıldığında 60 ay vadede yüzde 2,89 faiz oranıyla aylık 35 bin 285 Türk Lirası ödeme yapılması gerekiyor.
Aynı kredi tutarı, 120 ay vadeli olarak yüzde 2,79 faiz oranıyla geri ödendiğinde ise aylık ödeme miktarı 29 bin liraya kadar iniyor.

Fırsatçılar harekete geçti

2024/06/19/konut.jpg

Ziraat Bankası’nın konut kredi faizinde indirime gitmesi fırsatçıları da harekete geçirdi. Kredi faizi indiriminin duyurulmasıyla birlikte, bazı konut ilanlarında büyük oranda zam yapılması dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan bir ev sahibinin Ziraat Bankası’nın Konut Kredisi için 2.79 faizi uygulaması sonrası, evin değerini aynı gün içerisinde 1.750.000 TL arttırması sosyal medyada gündem oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.