Kuyumcu esnafından altın yatırımcılarına tavsiye; Altında zarar olmaz!

Kuyumcu esnafından altın yatırımcılarına tavsiye;  Altında zarar olmaz!
Altında yaşanan inişler ve çıkışlar iç piyasada da fiyatları yeniden şekillendiriyor. Aynı şekilde döviz kuru bağlantılı olarak altının iç piyasadaki durumu değişim gösterebiliyor. Son olarak Merkez bankasının faiz yükseltme kararından sonra kurda dalgalanma tekrar başladı. Merkez bankasının açıkladığı faizleri kendilerinin de beklemediğini kaydeden kuyumcu esnafı,  “Altında son ayların hareketliliğini tekrar yaşıyoruz. Olması gereken yerde midir diye soracak olursanız bence olması gereken yerdedir.  Kur şu

Berivan Kılıç / Hamza Özçelik

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, faizi üst üste üçüncü kez artırarak yüzde 25'e yükseltti. 750 baz puanlık faiz artırımı, yüzde 20 seviyesindeki piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Dolar/TL kuru 25,80 dolaylarına geriledi. Merkez bankasının faizleri yüzde 25 bandında yükseltmesinden sonra dolar kuruyla birlikte altın kurunda da büyük hareketlilik başladı. Son bir yılda ülkemizde önüne geçilemeyen ve ne olacağını kimsenin kestiremediği kur dalgalanması yükselişine devam ediyor.

‘Yılsonunda 2000 lira olacağını tahmin ediyoruz’

Diyarbakır Bağlar ilçesinde yıllardır kuyumcu esnafı olan Mehmet Tekçi, merkez bankasının açıkladığı faizleri kendilerinin de beklemediğini söyledi. Tekçi, “Dış kaynaklarla alakalı cari açığın olmasından dolayı, biz de faiz artışı bekliyorduk ama beklenenden yüksek bir faiz artışı oldu. Merkez bankası bunun nedenlerini 5 madde haline açıkladı” dedi.   Kurun olması gerektiği gibi olduğunu ifade eden Mehmet Tekçi şunları söyledi;

“Altında son ayların hareketliliğini tekrar yaşıyoruz. Olması gereken yerde midir diye soracak olursanız bence olması gereken yerdedir.   Kur şuan itibariyle 1.700 seviyelerinde, eğer kur eylül ayı sonuna kadar 1.700 korursa 2.500 belki olmaz ama yılsonunda 2000 lira olacağını tahmin ediyoruz.

Altına yatırım yapılmalı?

Altına yatırım yapma fikrim hala geçerlidir. Altın yatırım için en iyi ve en güvenilir limandır. Altında zarar olmaz.  Yükselen kurdan dolayı dar gelirli aileler çocuklarını evlendiremiyor bununla ilgili daha önce ailelerin borç altın aldığını söyleyen Tekçi bunun hala devaö ettiğini belirti” Evlenen insanlar düğün için halen borçla evleniyorlar.  Çünkü yükselen kur artışından  dolayı kimse altın alamıyor herkes borç yapıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.