Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Sistem değişiyor mu? Erdoğan yanıt verdi

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Sistem değişiyor mu? Erdoğan yanıt verdi

Kaynak:Kamudan Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilik sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu, sistemin değişeceği sinyalini verdi.

AMİDA HABER- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıl dönümünde düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenine katıldı. Erdoğan, Lefkoşa dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emeklilik sistemi değişecek mi?

Erdoğan, emeklilik sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, " Bizler toplumumuzun her kesimi gibi emeklilerimizin de daima yanındayız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için azami gayret gösteriyor, elimizden gelenin daha fazlasını imkanlar nispetinde yapıyoruz. Eldeki imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Engelleri aşmayı kendimize şiar edinmiş bir iktidar olarak sürekli tüm vatandaşlarımızın refahını artırmak için sürekli yeni yol haritaları oluşturuyoruz. Ekonomik istikrardan taviz vermeden, popülizm tuzaklarına düşmeden en rasyonel adımı nasıl atarız anlayışı içinde hareket ediyoruz. Aslında Grup Başkanımız Abdullah Güler gerekli açıklamaları yaptı. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olacağını açıkladı. Bütün bunlara rağmen muhalefet bakıyorsunuz, düşünmeden, görüşmeden, konuşmadan “asgari ücret 17 bin” diyor. Bunların sırtında maalesef küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz. Nasıl bu işi ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde götürürüz? Buna bakıyoruz, adımlarımızı da buna göre atıyoruz. Onun için de yeni yasama döneminde inşallah bu konuyu gündeme alacağız. O şekilde de yola devam edeceğiz. Grup başkanımız ne açıkladıysa gündemimizde o konular var, gerisi söylentiden ibaret” dedi.

Kıbrıs kırmızı çizgimiz

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde iktidar ve muhalefet olarak birlik mesajı verdiklerinin altını çizen Erdoğan, "Kıbrıs davası kırmızı çizgimiz” diye konuştu.

Yunanistan’a tepki

Yunanistan Savunma Bakanının açıklamalarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türklerin işgalci olduğunu söylemesi densiz ve edep dışı, ‘diyerek, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in bakana haddini bildirmesi gerektiğini belirtti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum