Ödemelerde IBAN kullanımında önemli detay: Para atarken borçlu çıkmayın!

Ödemelerde IBAN kullanımında önemli detay: Para atarken borçlu çıkmayın!

Uzmanlar IBAN ile yapılan ödemelerde yaşanabilecek olası sorunlara karşı yurttaşları uyarırken, ödeme açıklamasının yapılmamasının yaratacağı sorunlara dikkat çekiyor.

AMİDA HABER- Son dönemde artan kredi kartı komisyonları sebebiyle birçok işletme ve firma, ödeme yöntemi olarak IBAN'ı tercih etmeye başladı. Ancak, bu yöntemin kolaylıklarının yanı sıra bazı riskleri de beraberinde getirdiği uzmanlar tarafından paylaşıldı.

Uzmanlar IBAN ile yapılan ödemelerde yaşanabilecek olası sorunlara karşı vatandaşları uyardı. IBAN’a para yollarken ödeme açıklamasının yapılmaması durumunda, gönderilen paranın borç ödemesi olarak kabul edilebileceğini belirtti.

Ödemelerde kullanılan açıklama kısmının, işlemle ilgili detayları içermesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar bu açıklamanın eksik ya da hatalı olması durumunda, ödemenin amacının yanlış yorumlanabileceğini ifade etti. Bu yüzden, özellikle kira, aidat gibi düzenli ödemelerde, hangi ay veya döneme ait olduğunun açıkça belirtilmesi büyük önem taşıyor.

Maliye Bakanlığı'nın bu konuda bazı çalışmalar yürüttüğünü ve IBAN ile yapılan ödemelerin yasal açıdan çeşitli sorunları beraberinde getirebileceğini belirten uzmanlar, ödemelerin doğru şekilde belgelendirilmesi ve makbuzlandırılması gerektiğini ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.