Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Meclis’te

Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Meclis’te

Yaklaşık 500 bin kişinin beklediği sözleşmeliye kadro yasası meclise geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 28 Kasım 2022’den önce işe başlayanların kadroya geçeceğini açıkladı. Peki, sözleşmeliye kadro düzenlemesi Meclis’ten ne zaman geçecek?

AMİDA HABER- Sözleşmeli personeli yakından ilgilendiren düzenleme mecliste. Sözleşmeli personelin devlet kadrosuna geçişiyle ilgili hazırlanan kanun teklifi bugün Meclis’e sunuldu. Kanun teklifinin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş detaylar hakkında açıklama yaptı. Yasanın çıkmasıyla birlikte 500 bine yakın kişi kamuda görev yapabilecek.

İşte haberle ilgili detaylar:

Peki sözleşmeliye kadro ne zaman yasallaşacak?

AK Partili Mustafa Elitaş, kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesine ilişkin kanun teklifinin, Meclis Başkanlığına sunulduğunu söyledi.

Peki sözleşmeliye kadrodan kimler yararlanacak?

Yapılan düzenlemeye göre, sözleşmeliye kadro teklifinin önümüzdeki hafta yasalaşması bekleniyor.

Hangi tarihler esas alınacak?

Elitaş, 500 binden fazla sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Elitaş, 28 Kasım 2022’den önce işe başlayanların kadroya geçeceğini açıkladı.

peki sözleşmeli personele kadro şartları ve kapsamı nasıl olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre sözleşmeliye kadro şartları ve kapsamı şu şekilde:

A) Halihazırda görevde bulunan sözleşmeli personel bakımından;

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamındaki (4/C’den 4/B’ye geçenler dâhil) ve bazı kurumsal sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan yaklaşık 197 bin sözleşmeli personelin süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

2- Sayıları yaklaşık 227 bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin de süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

3- Kapsama giren sözleşmeli personelin isteğe bağlı olarak kadroya geçebilmesi,

4- Kadroya geçmek istemeyenlerin haklarının görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunması,

5- 4 yıldan daha az hizmeti bulunanların bu süreyi doldurduktan sonra kurum içi veya kurumlar arası naklinin yapılabilmesi,

6- Mahalli idarelerde aynı şartlarda kadroya geçirilen sözleşmeli personelin sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilmesi, öngörülmektedir.

Bu kapsamda, kamudaki yaklaşık 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin memur kadrolarına atanabilmesine imkân sağlanmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.