Tapuda yeni dönem: Diyarbakır’ı yakından ilgilendiriyor

Tapuda yeni dönem: Diyarbakır’ı yakından ilgilendiriyor
Tapu işlemlerinde başlatılan yeni dönemli birlikte bazı devir ve hisse paylaşımı durumlarında noter şartı kaldırılırken, miras işlemleri için de yeni süreç başlatıldı.

AMİDA HABER - Yürürlüğe giren düzenleme Diyarbakır’ı da yakından ilgilendiriyor. Yeni uygulama ile kardeşler arasındaki mirasın bölüşülmesi süreci ve miras için izlenen prosedür tamamen değiştirdi.

Tapu işlemi sırasında hazır olacaklar

Artık hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak bir karar alması ve tapu işlemlerinde noterde hazır bulunması gerekiyor.

Taraflar, istedikleri takdirde tapu devir işlemlerini bir başkasına veya avukata vekalet vererek yürütebilirler. Hisseli tapu alımında ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri eksiksiz olarak tamamlanmalıdır. Satışa konu olan taşınmazın kesin ve net sınırları belirlenmeli ve parseller tespit edilmelidir.

tapuuu1.webp

Mirasta noter şartı kaldırıldı

Hisseli tapu satış işlemlerinde bir zamanlar mutlaka aranan noter şartı artık, devir işlemlerine konu taraflar arasında ağabey-kardeşlik ilişkisi varsa aranmayacak.

Tarafların aynı anne ve babaya sahip olmaları durumunda miras kalan malın devri için artık yazılı bir sözleşme yapılması yeterli olacaktır. Hisseli tapuların kesin satış işlemleri için, pay oranına bakılmaksızın tüm pay sahiplerinin ortak onayı gereklidir.

tapuuu.webp

Tüm hissedarları temsil edecek bir avukata onay vermek, işlemleri kolaylaştıran bir yöntem olarak kabul edilmektedir. Satış işlemi gerçekleştikten sonra, kendi payını satan hak sahibine, üzerinde anlaşılan payın maddi karşılığının ödenmesi gerekiyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.