TL aşırı değerlendi: Döviz kuru kıskaçta!

TL aşırı değerlendi: Döviz kuru kıskaçta!

Kaynak:Anadolu Ajansı

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), döviz kuru baskılanarak yatay seyrediyor. Enflasyon verilerinin yüksek çıkması ve tüketicilerin yaşam şartlarının gittikçe ağırlaşması gözleri dövize çevirmiş durumda.

AMİDA HABER – İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, enflasyonla mücadelede tüketicilerin 'tüketimden gelen gücünü' daha etkili kullanması gerektiğini vurgulayarak, etik davranan şirketlerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Avdagiç ayrıcı, döviz kuru baskısının ihracatçılar üzerinde ciddi bir maliyet oluşturduğunu ifade ederek, bunun enflasyonla arasındaki dengeyi bozduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın enflasyonla mücadele programını desteklediklerini belirten Avdagiç, kurun aşırı baskılanmasının ihracat hedeflerine ulaşmayı zorlaştırdığını ifade ederek, ihracatçıların maliyet baskısı altında olduğunu söyledi.

2024/06/10/euro-dolar.jpg

Türk lirası aşırı değerlendi: Sürdürülemez!

Türkiye'nin 2025 ihracat hedeflerini tutturabilmesi için döviz kurunun daha rekabetçi bir seviyede yönetilmesi gerektiğine işaret eden Avdagiç, kur geçişkenliğinin fiyatlara yansımasını bildiklerini ancak şu anki koşullarda Türk lirasının aşırı değerlendiğini ve bunun sürdürülemez olduğunu ekledi.

2024/05/16/paratle-lira.jpg

‘Kur için üreticiler desteklenmeli’

Avdagiç, Türkiye'nin ihracat hedeflerine ulaşabilmesi için kurun daha iyi yönetilmesi ve üreticilerin rekabetçiliğini destekleyecek bir noktaya gelmesi gerektiğine dikkat çekti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.