TPAO, Diyarbakır ve Mardin'de petrol arayacak

TPAO, Diyarbakır ve Mardin'de petrol arayacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), Diyarbakır ve Mardin'deki sahası için petrol arama ruhsat süresi iki yıl uzatıldı. Karar resmi gazetede yayımlandı.

AMİDA HABER- Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), Diyarbakır ve Mardin'deki sahası için petrol arama ruhsat süresi iki yıl uzatıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün, petrol hakkına müteallik kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Diyarbakır ve Mardin'de 61 bin 268 hektar yüzölçümüne sahip petrol arama ruhsatının süresinin 18 Nisan 2025'e kadar 2 yıllığına uzatılmasına karar verildi.

Süre uzatıldı

Söz konusu kararda "Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü sahip bulunduğu, yukarıda bölgesi, ili, yüz ölçümü ve pafta numarası yazılı petrol arama ruhsatının uzatılmış süresinin sona ereceği 18.04.2023 tarihinden itibaren 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu'nun 6 ncı maddesinin yedinci fıkrası gereğince iki yıl süreyle uzatılması için müracaatta bulunmuştur. Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü'nün süre uzatılmasına ait evrakları incelenerek 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği hükümlerine şekli ve esas şartlar bakımından uygunluğu tespit edildikten sonra, bölgenin hidrokarbon potansiyelinin belirlenerek, ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla, ARPIŞO/IUM44-d path numaralı petrol arama ruhsatının süresinin, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu'nun 6 ncı maddesinin yedinci fıkrası gereğince, 18.04.2023 tarihinden 18.04.2025 tarihine kadar iki yıl süreyle uzatılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verilerek süre uzatımı kararı kamuoyuna ilan edildi.

Gabar dağında petrol rezervi bulunmuştu

Öte yandan Şırnak'ın Gabar dağında 100 bin varil günlük petrol rezervi keşfedilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.